Τουρκία: Εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας- 11 ΝΕΚΡΟΙ

78 άτομα έχουν τραυματιστεί, τα δύο σοβαρά

​Στους 11 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε το πρωί στην πόλη Σίζρε, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως μετέδωσε το δίκτυο NTV. Κατά την ίδια πηγή, οι τραυματίες ανέρχονται σε 78.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σιρνάκ δήλωσε ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.
του.jpg
Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είχε μεταδώσει ότι τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί βρίσκονται μεταξύ των νεκρών. Το ίδιο πρακτορείο απέδωσε την ευθύνη για την επίθεση στους Κούρδους αντάρτες του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (ΡΚΚ).
Δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μετά την έκρηξη, σύμφωνα με το Anadolu.
SIZ.jpg
Ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγκ είχε δηλώσει από την πλευρά του ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 70, αλλά ο αριθμός των νεκρών παραμένει αδιευκρίνιστος. Προηγουμένως το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει - επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές - ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 64 τραυματίστηκαν.
Η επίθεση κατέστρεψε το αρχηγείο μονάδας της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών και πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό στην περιοχή. Tο παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε απόσταση 50 μέτρων από το κτίριο της αστυνομίας, κοντά σε σημείο ελέγχου, σύμφωνα με το Anadolu.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top