Η 18χρονη Σύρια που πέρασε από την Τουρκία στην Ελλάδα κολυμπώντας συγκίνησε το Ρίο

Η περιπέτειά της είχε συγκλονίσει

Η 18χρονη Σύρια που πέρασε από την Τουρκία στην Ελλάδα κολυμπώντας συγκίνησε το Ρίο

​Να μην τα παρατάς ποτέ. Αυτή ήταν η σκέψη που έκανε η Γιούρσα Μαρντίνι το βράδυ που βούλιαξε το φουσκωτό με το οποίο ερχόταν από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Η προσφυγοπούλα από τη Συρία, κολύμπησε τότε μέχρι τη Λέσβο στα παγωμένα νερά για τη ζωή της. Σήμερα κολυμπάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ομάδα των προσφύγων στο Ρίο.

«Η ομάδα προσφύγων είναι αθλητές που έφυγαν από τις πατρίδες τους επειδή ουσιαστικά τις έχασαν και ήθελαν να συνεχίσουν σαν αθλητές αλλά δεν είχαν εξοπλισμό, δεν είχαν υποστήριξη», αναφέρει η ίδια.

Η περιγραφή της περιπέτειάς της σε παλιότερη συνέντευξη συγκλονίζει.

«Έπρεπε να πέσουμε στο νερό για τρεισήμισι ώρες και ήταν πολύ κρύα. Από τις επτά μέχρι τις 9, είχε πολύ σκοτάδι και δε μπορούσες να δεις το νησί, φριχτό», είχε πει.

Η Γιούρσα το Σάββατο εξασφάλισε την πρόκρισή της στους ημιτελικούς, στα 100 μέτρα πεταλούδα. Για να φτάσει μέχρι εδώ χρειάστηκαν ώρες ατελείωτες σκληρής δουλειάς.

«Κάποιες φορές χρειάστηκε να ξυπνήσω στις πέντε για να κάνω προπόνηση, επιπλέον προπόνηση. Αλλά προχωράμε γρήγορα και αυτό είναι καλό. Τώρα κάνω δέκα προπονήσεις στο νερό και πέντε στην ξηρά και κάνω δυο εκπαιδεύσεις με το γκρουπ στην ξηρά και τρεις μόνη μου», τόνισε.

Η ιστορία της αλλά και η επιμονή της τράβηξαν την προσοχή του προπονητή της, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από το ταλέντο της αλλά κυρίως από την ψυχική ��ης δύναμη.

«Πιστεύω ότι όλα είναι πιθανά γιατί δουλεύουμε σκληρά. Ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος μας. Εδώ δεν είναι όπως στη χώρα μου. Εκεί δε θα μπορούσα να τα έχω όλα αυτά. Εδώ σου προσφέρουν πολλά και σε υποστηρίζουν με τον κατάλληλο τρόπο», τόνισε η νεαρή.

Στην περίπτωση της νεαρής Γιούρσα αλλά και της Ολυμπιακής Ομάδας των προσφύγων αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Twitter.

φγφγφ.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top