ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ διαδήλωση στο Ρίο «μπλόκαρε» την λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας

Άθλιες οι συνθήκες στις εγκαταστάσεις που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ διαδήλωση στο Ρίο «μπλόκαρε» την λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας

​Μια μόλις εβδομάδα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, έγιναν επεισόδια που εμπόδισαν τη λαμπαδηδρομία. Την ίδια ώρα, προβλήματα παρουσιάζονται στις εγκαταστάσεις, ενώ πιθανή είναι και μια ενδεχόμενη απεργία των εργαζομένων στο μετρό.

Οι εικόνες θα δείτε στο βίντεο προέρχονται από την επεισοδιακή διαδήλωση της Πέμπτης στο Ρίο.

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας δημιούργησαν προβλήματα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Προκειμένου να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές, επιστρατεύθηκε ο στρατός της χώρας, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών! Εκείνοι ανταπάντησαν με ρίψη τούβλων και πετρών! Η λαμπαδηδρομία σταμάτησε προσωρινά, η δάδα έσβησε, ενώ ένα παιδί τραυματίστηκε.

Στο μεταξύ, απειλές για απεργία στο μετρό, προκαλούν φόβους για χάος στις μετακινήσεις φιλάθλων, τουριστών αλλά και αθλητών.

Περίπου το 10% των αθλητών που θα συμμετάσχουν, έφτασε στο Ρίο -μεταξύ των οποίων και το αστέρι του στίβου, Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος όπως βλέπετε δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ωστόσο χαιρέτισε τους δημοσιογράφους με ευγένεια.

Οι περισσότεροι δηλώνουν σοκαρισμένοι με την κατάσταση, καθώς φιλοξενούνται σε κτίρια με πλημμυρισμένα πατώματα, χαλασμένους ανελκυστήρες και… μουχλιασμένους τοίχους.

Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εδώ. Ακτές που ξεβράζουν… πτώματα, μολυσμένες θάλασσες και νερά που καλύπτονται από σκουπίδια, συνθέτουν ένα σκηνικό, που μόνο ασφαλές για αθλητικούς αγώνες δεν χαρακτηρίζεται.

Μέλος της Ολλανδικής ομάδας ιστιοπλοΐας δήλωσε σχετικά: «Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα πρέπει να κλείνουμε το στόμα μας κατά τους παφλασμούς του νερού».

Οι δι��ργανωτές, πάντως, υποσχέθηκαν πως θα λύσουν τα προβλήματα μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top