Τουρκία: ΞΗΛΩΘΗΚΑΝ 21.000 εκπαιδευτικοί- Ανάμεσά τους 50 Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίου

Έντονη κινητικότητα ελικοπτέρων πάνω από την Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: ΞΗΛΩΘΗΚΑΝ 21.000 εκπαιδευτικοί- Ανάμεσά τους 50 Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίου

​Σε μια πρωτοφανή επιχείρηση ιδεολογικής εκκαθάρισης του κρατικού μηχανισμού περνά ο Τούρκος πρόεδρος. Αφού ξήλωσε στρατιωτικούς, δικαστές και δημόσιους υπαλλήλους, τώρα προχωρά και στην απόλυση 21.000 εργαζομένων στη δημόσια εκπαίδευση.

«Το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας ανακάλεσε τις άδειες 21.000 εκπαιδευτικών που εργάζονται σ�� ιδιωτικά ιδρύματα», δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας, το οποίο εξανάγκασε σε παραίτηση 1.600 κοσμήτορες δημόσιων πανεπιστημίων.

Όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο δελτίο ειδήσεων του STAR, 40 με 50 Έλληνες καθηγητές ειδοποιήθηκαν σήμερα να εγκαταλείψουν τις θέσεις που είχαν σε τουρκικά πανεπιστήμια. Το ίδιο έγινε με Ισπανούς, Ιταλούς σε μια προσπάθεια περιχαράκωσης της χώρας. Στόχος του Σουλτάνου φαίνεται πως είναι να αναλάβουν Τούρκοι αυτές τις θέσεις και μάλιστα, της αρεσκείας του Προέδρου.

Εντωμεταξύ, προεδρικοί κύκλοι ανέφεραν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν πιθανόν να βρίσκεται στην Άγκυρα, την Τετάρτη, για τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας, στην οποία αναμένονται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Ανησυχία στην Κωνσταντινούπολη- Πετούν ελικόπτερα πάνω από την πόλη
Ανησυχία επικρατεί στην Κωνσταντινούπολη αφού έντονη κινητικότητα υπάρχει από πτήσεις ελικοπτέρων.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Αγορά» στην Κωνσταντινούπολη, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του STAR, άλλοι κάνουν λόγο για μία καθημερινή επιτήρηση για λόγους ασφαλείας και άλλοι ότι πρόκειται να μιλήσει ο Τούρκος Πρόεδρος στην πλατεία Ταξίμ. Καμία από τις δύο πληροφορίες δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Συνεχίζονται οι καρατομήσεις στο στρατό

Ο διοικητής της Α’ στρατιάς και Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του τουρκικού στρατού, Ουμίτ Ντουντάρα απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του.
Επίσης, συνελήφθη στη νότια Τουρκία ο στρατιωτικός βοηθός και σύμβουλος του Ερντογάν στην Πολεμική Αεροπορία, συνταγματάρχης Ερκάν Κιβράκ, ο οποίος θα δικαστεί στην Άγκυρα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top