ΑΓΝΟΕΙ την Ε.Ε ο Ερντογάν! «Δεν αποκλείω την επαναφορά της θανατικής ποινής»

Τι δήλωσε στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

ΑΓΝΟΕΙ την Ε.Ε ο Ερντογάν! «Δεν αποκλείω την επαναφορά της θανατικής ποινής»

​«Η τουρκική Εθνοσυνέλευση είναι αυτή που θα λάβει την απόφαση για επαναφορά ή μη της θανατικής ποινής», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο CNN, κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Μάλιστα, τόνισε ότι εφόσον η Βουλή εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο, ο ίδιος θα κυρώσει τον νόμο.

«Θα χρειαστεί μια απόφαση του κοινοβουλίου για να αναληφθεί δράση. Ως πρόεδρος θα εγκρίνω όποια απόφαση λάβει το κοινοβούλιο», επισήμανε ο κ. Ερντογάν.

«Οι πολίτες στους δρόμους το ζήτησαν» επισήμανε ο Ερντογάν σύμφωνα με ένα απόσπασμα της συνέντευξης που πρόβαλε το CNN και εξήγησε:

«Οι πολίτες έχουν την γνώμη ότι αυτοί οι τρομοκράτες πρέπει να εκτελεστούν... Γιατί θα πρέπει να τους κρατάω και να τους ταϊζω στις φυλακές για τα επόμενα χρόνια, αυτό λένε οι πολίτες».

Το CNN μετέδωσε επίσης ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνωστοποίησε στην ίδια συνέντευξη ότι τα επίσημα έγγραφα στο πλαίσιο της υποβολής αιτήματος για την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες.

Η Τουρκία κατήργησε τη θανατική ποινή το 2004, στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης στην Ε.Ε., όμως η συζήτηση για την επαναφορά της επανήλθε μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω κοινής ανακοίνωσης των 28 κρατών έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Τούρκο Πρόεδρο ότι σε ενδεχόμενη επαναφορά της θανατικής ποινής, η Τουρκία δεν θα έχει θέση ανάμεσά τους.

«Η Ε.Ε υπογραμμίζει την ανάγκη για σεβασμό στη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και το δικαίωμα του καθενός σε δίκαιη δίκη, σε πλήρη συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών , συμπεριλαμβανομένου του πρωτοκόλλου 13 σχετικά με την κατάργηση της θανατικής ποινής» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μήνυμα Γερμανίας προς Τουρκία:Θανατική ποινή σημαίνει τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων!

Κέρι και Μοργκερίνι στηρίζουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη τουρκική κυβέρνηση, αλλά…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top