Μήνυμα Γερμανίας προς Τουρκία:Θανατική ποινή σημαίνει τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων!

Ηχηρή προειδοποίηση

Μήνυμα Γερμανίας προς Τουρκία:Θανατική ποινή σημαίνει τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων!

​Χώρα η οποία επιτρέπει τη θανατική ποινή δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Τουρκία.

"Η εισαγωγή της θανατικής ποινής θα σήμαινε το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ. "Η Γερμανία και η ΕΕ έχουν μια σαφή στάση: Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη θανατική ποινή. Η εισαγωγή της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα σημάνει τη λήξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ", είπε ο Στέφαν Ζάιμπερτ.

Οι τουρκικές αρχές πρέπει να σεβαστούν τα συνταγματικά και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην απάντηση που δίνουν στο αποτυχημένο πραξικόπημα, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.

"Ζητούμε την πλήρη τήρηση της συνταγματικής τάξης και εμείς ως ΕΕ υπογραμμίζουμε τη σημασία του έχει η κυριαρχία του κράτους δικαίου στη χώρα", δήλωσε η Μογκερίνι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό ομόλογό τους Τζον Κέρι στις Βρυξέλλες.

"Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες για αυτό που συμβαίνει στη χώρα αυτές τις ώρες. Πρέπει να σεβαστούμε, να κάνουμε την Τουρκία να σεβαστεί τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες", σημείωσε η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top