Δύο F-16 προσπάθησαν να ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΝ τον Ερντογάν στον αέρα

«Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά»-Δικηγόρος των 8 Τούρκων στρατιωτικών: Θα ζητήσουμε τριήμερη αναβολή

Δύο F-16 προσπάθησαν να ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΝ τον Ερντογάν στον αέρα

​Σύμφωνα με το Reuters το αεροπλάνο με το οποίο ο Ερντογάν πέταξε από Μαρμαρίδα για Κωνσταντινούπολη παρενοχλήθηκε στο αέρα από δύο F-16 που έπαιρναν εντολές από τους πραξικοπηματίες.

«Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο» είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ... αυτό είναι ένα μυστήριο».

Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το συμβάν με τα δύο F-16, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν έμπλεξε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα». «Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά» είπε ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Να θυμίσουμε ότι ο Ερντογάν παραθέριζε στη Μαρμαρίδα και το ξενοδοχείο που διέμενε δέχθηκε επίθεση από τους πραξικοπηματίες αλλά ο Τούρκος πρόεδρος είχε ήδη φύγει.

Δικηγόρος των 8 Τούρκων στρατιωτικών: Θα ζητήσουμε τριήμερη αναβολή

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ μίλησε η συνήγορος των 8 Τούρκων συλληφθέντων, που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα, σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τα όσα είπα η κ. Ίλια Μαρινακη, οι δικηγόροι των Τούρκων στρατιωτικών θα ζητήσουν τριήμερη -και όχι 48ωρη- αναβολή που προβλέπεται από το νόμο για να ετοιμάσουν την κατάθεσή τους.

«Το ποινικό δικαστήριο θα τελειώσει σύντομα και περιμένουμε μια καλή απόφαση ώστε να μην ασκήσουμε έφεση», υπογράμμισε η δικηγόρος για να συνεχίσει λέγοντας: « Οι πελάτες μου δεν γνώριζαν ότι γίνεται πραξικόπημα. Έλαβαν εντολές από ανωτέρους τους για να μεταφέρουν τραυματίες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, πράγμα που έπραξαν μέχρι που δέχτηκαν πυρά από την αστυνομία. Στη συνέχεια έλαβαν μηνύματα ότι γίνεται πραξικόπημα και φοβήθηκαν για τη ζωή τους» .

Ερωτηθείσα, πόσο καιρό μπορεί να πάρει η εξέταση για πολιτικό άσυλο, απάντησε τρεις μήνες, ενώ όπως υπογράμμισε, οι 8 Τούρκοι δεν έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν μεταφορά σε όλη τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ερντογάν ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΕΙ τους πραξικοπηματίες – Στη δημοσιότητα ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-Κομάντος ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ στο ξενοδοχείο που έκανε διακοπές ο Ερντογάν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top