ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-Αστυνομικοί εκτελούν εν ψυχρώ πολίτη!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-Αστυνομικοί εκτελούν εν ψυχρώ πολίτη!

​Σοκ και φρίκη προκαλεί ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς στο Μπατόν Ρούζ της Λουιζιάνα να εκτελούν εν ψυχρώ πολίτη, τον οποίο έχουν ακινητοποιήσει! Η δολοφονία του 37χρονου Αλτον Στέρλινγκ έχει προκαλέσει την οργή των Αμερικανών που βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν.

Το περιστατικό εμπλέκει δύο λευκούς αστυνομικούς και τον 37χρονο Άλτον Στέρλινγκ και σημειώθηκε τη νύχτα Δευτέρας προς Τρίτη έξω από παντοπωλείο. Οι αστυνομικοί κλήθηκαν από πολίτη που υποστήριξε ότι ένας άνδρας, που πουλούσε CD έξω από το κατάστημα, τον είχε απειλήσει με όπλο.

Οι δύο αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, ενεπλάκησαν με τον ύποπτο και κατέληξαν να τον πυροβολούν θανάσιμα. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι δύο αστυνομικοί «τέθηκαν κατά τη συνήθη διαδικασία σε άδεια» προσωρινά.

alton-sterling-10.jpg

Η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνα. Ωστόσο, το βίντεο ξεκινά όταν οι δύο αστυνομικοί πλησιάζουν τον Στέρλινγκ. Ακούγεται δύο φορές ένας δυνατός ήχος που μοιάζει να προέρχεται από όπλο ακινητοποίησης που δεν χρησιμοποιεί σφαίρες (stun gun) και οι αστυνομικοί να φωνάζουν στον Στέρλινγκ να πέσει κάτω. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον ρίχνουν κάτω. Κάποιος ακούγεται να λέει «έχει όπλο». Τότε οι δύο αστυνομικοί, φωνάζουν μεταξύ τους μέχρι που ακούγονται δύο πυροβολισμοί και το βίντεο σταματά.

Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι ο πρώτος αστυνομικός χρησιμοποίησε ένα όπλο τέιζερ και ο δεύτερος έριξε τον Στέρλινγκ στο έδαφος. Όταν ο Στέρλινγκ αντιστάθηκε, ο αστυνομικός τον πυροβόλησε 4 με 6 φορές!

Είπε επίσης ότι ο Στέρλινγκ δεν είχε όπλο στα χέρια του αλλά είδε τους αστυνομικούς να βγάζουν ένα όπλο αφού είχε ξεψυχήσει, από την τσέπη του.

capture_70d575544be48027fc860d4e472067eb.nbcnews-ux-2880-1000.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top