Βρετανία: ΠΡΩΤΗ η Μέι για τη διαδοχή του Κάμερον

Δύο γυναίκες ηγούνται της κούρσας - Στη δεύτερη θέση η Άντρεα Λίντσομ

Βρετανία: ΠΡΩΤΗ η Μέι για τη διαδοχή του Κάμερον

​Ξεκάθαρο προβάδισμα στη διαδικασία διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον απέκτησε η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι, η οποία είναι υπέρ του Bremain, μετά την πρώτη ψηφοφορία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών της Βρετανίας, καθώς έλαβε 165 ψήφους έναντι 66 ψήφων της υφυπουργού Ενέργειας Άντρεα Λίντσομ, η οποία είναι υπερ του Brexit.

Ακόμα ο υπέρμαχος του Brexit, ο οποίος πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε., Μάικλ Γκόουβ ήταν τρίτος με 48 ψήφους.

Ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Στίβεν Κραμπ, θερμός υποστηρικτής του Bremain, συγκέντρωσε 34 ψήφους και ο Λίαμ Φοξ, επίσης υπερ του Bremain, βρέθηκε στην τελευταία θέση με 16 ψήφους, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, προς το παρόν η ψηφοφορία διεξάγεται στην κοινοβουλευτική ομάδα και όταν αναδειχθούν οι δύο τελικοί υποψήφιοι θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορίων όλων των μελών του Συντηρητικού κόμματος.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την 9η Σεπτεμβρίου.

H Μέι εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είμαι ικανοποιημένη με αυτό το αποτέλεσμα, και πολύ ευγνώμων στους συναδέλφους μου για την υποστήριξή τους σήμερα.

Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας: να ενώσουμε το κόμμα μας και τη χώρα μας, να διαπραγματευτούμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την αποχώρηση μας από την ΕΕ, και να κάνουμε την Βρετανία να δουλεύει για όλους.

Είμαι η μόνη υποψήφια που μπορεί να προσφέρει αυτά τα τρία πράγματα ως πρωθυπουργός, και απόψε είναι σαφές ότι είμαι επίσης η μόνη ικανή να κινητοποιήσω τη στήριξη του σύνολου του Συντηρητικού κόμματος.

Ανυπομονώ να συνεχιστεί η συζήτηση για το μέλλον της Βρετανίας - στο κοινοβούλιο και σε ολόκληρη τη χώρα.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top