ΠΑΝΙΚΟΣ στην Βρετανία-Η «βόμβα» του Brexit ταρακουνά την χώρα,τους πολιτικούς και το μέλλον της

Πιέζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες – Αντιδρούν οι Βρετανοί ψηφοφόροι

ΠΑΝΙΚΟΣ στην Βρετανία-Η «βόμβα» του Brexit ταρακουνά την χώρα,τους πολιτικούς και το μέλλον της

​Πολιτική δίνη έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit.

Το Κόμμα των Eργατικών διαλύεται με ηγετικά στελέχη να παραιτούνται το ένα μετά το άλλο. Ζητούν να παραιτηθεί ο ηγέτης τους Τζέρεμι Κόρμπιν, στον οποίο χρεώνουν την αποτυχημένη καμπάνια για παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλουν την κεφαλή του επί πίνακι .Εκείνος όχι μόνο δεν παραιτείται αλλά μέσα στη νύχτα ξήλωσε τον σκιώδη υπουργό εξωτερικών Χίλαρι Μπεν λέγοντας ότι ετοίμαζε πραξικόπημα εναντίον του.

Τα ωστικά κύματα από τη "βόμβα" του Brexit ταρακουνάνε συθέμελα τη Βρετανία. Πόλεμος ξέσπασε και στο στρατόπεδο των συντηρητικών. "Οι Τόρις σε πόλεμο προσπαθούν να σταματήσουν τον Μπόρις Τζόνσον" γράφει ο τύπος, με την ανελέητη κούρσα διαδοχής του Ντ.Κάμερον σε πλήρη εξέλιξη. Αυτός που θα διαδεχτεί τον Κάμερον θα παραλάβει καυτή πατάτα.

Την ίδια ώρα η Σκωτία θέλει νέο δημοψήφισμα, όπως αναλυτικά μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr. Οι σκωτσέζοι που ψήφισαν 62% "Μένουμε Ευρώπη", που στο δημοψήφισμα του 2014 έμειναν στη Βρετανία λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης, τώρα αντιδρούν. Το 52% θέλει ανεξαρτησία και δεν αποκλείουν βέτο στην έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Στο μεταξύ φουντώνει το κίνημα "Μένουμε Ευρώπη". Αυτοί που ζητούν να ξαναγίνει δημοψήφισμα έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια -αριθμός/ρεκόρ για τη Βρετανία. Η βουλή θα πρέπει έστω να συζητήσει το θέμα, αφού έχει σπάσει το φράγμα των 100.000 υπογραφών. Πολλοί μετανιώνουν που ψήφισαν Brexit.

Στη Σκωτία, διαδηλωτές γιουχάισαν τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επισκέφτηκε το δικό του γκολφ-κλαμπ.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι πιέσεις στην Μεγάλη Βρετανία από κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι στέλνουν τελεσίγραφο ��το Ηνωμένο Βασίλειο ώστε οι διαπραγματεύσεις της εξόδου να ξεκινήσουν τώρα και όχι τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα είναι ο πρώτος που θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο για άμεσες διαβουλεύσεις.

Στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ συνεδρίασε με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ στην Ιταλία, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη βρετανική νεολαία που σπουδάζει σε ιταλικά πανεπιστήμια, ο Ματέο Ρέντσι προτίθεται να τους δώσει την ιταλική υπηκοότητα "ως μία ευρωπαϊκή απάντηση στη γενιά του Erasmus".

ΔΕΙΤΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top