Την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας θέλουν οι Σκωτσέζοι-Πιθανό νέο δημοψήφισμα λέει η Πρωθυπουργός

Αποφασισμένη να προστατέψει τα συμφέροντα της χώρας η Νίκολα Στέρτζιον

Την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας θέλουν οι Σκωτσέζοι-Πιθανό νέο δημοψήφισμα λέει η Πρωθυπουργός

​Το δρόμο προς την ανεξαρτησία φαίνεται πως τραβούν και οι Σκωτσέζοι μετά το BREXIT, και το διαζύγιο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, χθες με ανακοίνωση της η Πρωθυπουργός της Σκωτίας δήλωσε ότι θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε η χώρα της να παραμείνει στην Ευρώπη.

Σήμερα, έρευνα του Ινστιτούτο Panelbase που δημοσιεύεται στους «Sunday Times», αναφέρει ότι η πλειονότητα των Σκωτσέζων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 52% των Σκωτσέζων τάσσεται εφεξής υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, έναντι του 48% που αντιτίθεται σε αυτήν.

Η δημοσκόπηση αυτή έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο σε δείγμα 620 ατόμων.

Η Νίκολα Στέρτζιον από την άλλη, με νέες δηλώσεις της κατά την διάρκεια συνέντευξη της στο BBC, τόνισε πως είναι «πολύ πιθανό να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα» για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο η Σκωτία ψήφισε να παραμείνει το 2014, δεν υφίσταται πλέον(…)Η πρόκληση που αντιμετωπίζω ως πρωθυπουργός είναι να βρω πώς θα προστατεύσω καλύτερα τα συμφέροντα της Σκωτίας και πώς θα προσπαθήσω να εμποδίσω την έξοδό μας από την Ε.Ε. παρά τη θέλησή μας» είπε, προαναγγέλλοντας την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. για την προστασία των συμφερόντων της Σκωτίας.

Σημειώνεται ότι στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, η Σκωτία, σε ποσοστό 62%, τάχθηκε υπέρ του Remain.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top