ΠΡΟΚΑΛΕΙ και ΠΑΛΙ ο Αυστριακός ΥΠΕΞ: Πραγματικότητα ο εγκλεισμός προσφύγων στα ελληνικά νησιά

«Δεν θα έπρεπε να υποδεικνύει σε Ευρωπαίους εταίρους, όπως οι Έλληνες, ότι πρέπει να δημιουργήσουν κλειστούς καταυλισμούς για πρόσφυγες»

ΠΡΟΚΑΛΕΙ και ΠΑΛΙ ο Αυστριακός ΥΠΕΞ: Πραγματικότητα ο εγκλεισμός προσφύγων στα ελληνικά νησιά

​Με την Ελλάδα τα έβαλε και πάλι ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πως η απομόνωση προσφύγων είναι καθημερινότητα στα ελληνικά νησιά.

Στην κοινή συνέντευξη- αντιπαράθεση με την αρχηγό των Πράσινων της αυστριακής αντιπολίτευσης, Εύα Γκλαβίσνικ, εκείνος υπερασπίζεται τις πρόσφατες προτάσεις τους με τις οποίες ζητούσε σκληρότερη στάση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο προσφυγικό αλλά και τη μετατροπή της Λέσβου και της Λαμπεντούζα σε στρατόπεδα κράτησης προσφύγων.

Η αρχηγός των Πρασίνων προσπάθησε να τον βάλει στη θέση του λέγοντας πως «ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας δεν θα έπρεπε να υποδεικνύει σε Ευρωπαίους εταίρους, όπως οι Έλληνες, ότι πρέπει να δημιουργήσουν κλειστούς καταυλισμούς για πρόσφυγες», με εκείνον να απαντάει ότι ο εγκλεισμός προσφύγων είναι πραγματικότητα στα ελληνικά νησιά, όπως η Λέσβος, καθώς «σε όποιον καταφθάνει στη Λέσβο δεν επιτρέπεται να συνεχίσει στην ενδοχώρα και κρατείται εκεί έγκλειστος μέχρι να τον δεχθεί πίσω η Τουρκία».

Στην κριτική της αρχηγού των Πράσινων ότι το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων προκάλεσε μεγάλες τριβές με τη Γερμανία και την Ελλάδα και πως ο ίδιος θα έπρεπε να κρατήσει μία πιο εποικοδομητική και ευρωπαϊκή στάση, ο υπουργός Εξωτερικών απαντά: «Όταν έκλεισα τη Διαδρομή των Βαλκανίων υπήρξατε από τους κορυφαίους που με επέκριναν για αυτό, ωστόσο μία εβδομάδα αργότερα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών-μελών της ΕΕ αποφάνθηκαν πως το κλείσιμο της Διαδρομής ήταν καλό και σωστό».

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις είχαν προκάλεσει θύελλα αντιδράσεων από πολλούς ενώ και το Βατικανό τις είχε κρίνει αρνητικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top