Συγκλονίζει ο πατέρας του μικρού Αϊλάν: «Ο γιος μου πέθανε για το τίποτα»

«Προσφυγόπουλα εξακολουθούν να πνίγονται καθημερινά, ο πόλεμος στη Συρία δεν έχει τελειώσει»

Συγκλονίζει ο πατέρας του μικρού Αϊλάν: «Ο γιος μου πέθανε για το τίποτα»

​Έναν χρόνο σχεδόν μετά την τραγωδία με τον μικρό Αϊλάν να κείτεται στην ακροθαλασσιά, ο πατέρας του 3χρονου, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα La Repubblica υποστηρίζει πως το παιδί του πέθανε για το τίποτα.

Ο πατέρας του τρίχρονου τονίζει πως η παγκόσμια συγκίνηση που προκάλεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο η φωτογραφία του μικρού του γιου, δεν βοήθησε σε τίποτα τους πρόσφυγες.

«Προσφυγόπουλα εξακολουθούν να πνίγονται καθημερινά, ο πόλεμος στη Συρία δεν έχει τελειώσει» λέει ο Αμπντουλά Κουρντ.

«Βλέπω χώρες να χτίζουν τείχη και άλλες να μην θέλουν να μας δεχτούν. Ο Αϊλάν μου πέθανε για το τίποτα, ελάχιστα άλλαξαν».

Ακόμα ζητά να αναφέρονται στο παιδί του με το όνομα Άλαν και όχι Αϊλάν όπως γράφτηκε από λάθος στα μέσα όλου του πλανήτη.

Θυμάμαι θολά εκείνες τις ημέρες, ήταν σαν να ήμουν μεθυσμένος. Με είχαν πολιορκήσει τα ΜΜΕ όλου του κόσμου, έδινα τη μία συνέντευξη μετά την άλλη. Η παγκόσμια κραυγή με προστάτευσε προσωρινά από το να καταλάβω ότι δεν είχα πια την οικογένειά μου. Τα παιδιά μου ήταν υπέροχα… Μου γλίστρησαν από τα χέρια όταν πέσαμε στο νερό... Σας παρακαλώ να λέτε σωστά το όνομά του. Είναι Άλαν και όχι Αϊλάν, όπως έγραψαν οι δημοσιογράφοι...”

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top