Εικόνα που θα σας κάνει να ΣΠΑΡΑΞΕΤΕ! ΑΥΤΟ το μωράκι δεν κοιμάται- Είναι ΝΕΚΡΟ

Λίγο αφότου είδε το φως της ημέρας… έκλεισε τα μάτια του για πάντα

Εικόνα που θα σας κάνει να ΣΠΑΡΑΞΕΤΕ! ΑΥΤΟ το μωράκι δεν κοιμάται- Είναι ΝΕΚΡΟ

​Πρόκειται για μία εικόνα… που είναι χίλιες λέξεις, για μία φωτογραφία, η οποία πρέπει να κάνει το γύρο του κόσμου και να προβληματίσει μικρούς και μεγάλους! Ωστόσο, κυρίως πρόκειται για μία εικόνα που όμοια της καλό θα ήταν να μην ξαναδούμε!

Ένα μωράκι νεκρό στα χέρια… ενός διασώστη! Η φωτογραφία είδε το φως της δημοσιότητας την Δευτέρα, αλλά έχει τραβηχτεί την περασμένη Παρασκευή!

Εκείνη την ημέρα εκατοντάδες άνθρωποι πνίγηκαν στα νερά της Μεσογείου, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Κάτι που όπως φαίνεται περνάει αδιάφορα στην Ευρώπη, η οποία κρατάει κλειστά τα σύνορα και αφήνει ανθρώπους να θαλασσοπνίγονται!

Το μωράκι είναι λίγων μηνών και ανασύρθηκε από τα νερά της Μεσογείου την περασμένη Παρασκευή όταν ανατράπηκε η ξύλινη βάρκα στην οποία ήταν στοιβαγμένο μαζί με άλλους απεγνωσμένους ανθρώπους. Συνολικά 45 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί και μεταφέρθηκαν στο ιταλικό λιμάνι του Ρέτζο Καλάμπρια. Σώθηκαν 135 πρόσφυγες.

download.jpg
Ο διασώστης, ο οποίος κρατάει το νεκρό μωρό ονομάζεται Μάρτιν… Περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν και πως το αδικοχαμένο παιδί βρέθηκε στην αγκαλιά του.

«Έπιασα το χέρι του μωρού και το τράβηξα από την θάλασσα με προσοχή. Το πήρα αγκαλιά σα να ήταν ζωντανό. Είχε τα χεράκια του στραμμένα προς τον ουρανό και ο ήλιος έπεφτε πάνω στα γλυκά αλλά χωρίς ζωή μέσα τους ματάκια του. Άρχισα να τραγουδάω για να παρηγορήσω τον εαυτό μου και να κάνω κάτι για να ξεπεράσω αυτή την σπαραξικάρδια στιγμή. Έξι ώρες πριν αυτό το μωρό ήταν ζωντανό».

Η ανθρωπιστική οργάνωση Sea-Watch, η οποία δραστηριοποιείται ανάμεσα στην Λιβύη και την Ιταλία έδωσε αυτή τη φωτογραφία στη δημοσιότητα για να πείσει τους Ευρωπαίους να δώσουν ασφαλές πέρασμα στους πρόσφυγες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top