Το ΚΙΤΣ στο μεγαλείο του! O «Σουλτάνος» Ερντογάν γιορτάζει την Άλωση της Πόλης!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Το ΚΙΤΣ στο μεγαλείο του! O «Σουλτάνος» Ερντογάν γιορτάζει την Άλωση της Πόλης!

​Μια πρωτοφανή ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ φιέστα οργάνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν για να γιορτάσει την 563η επέτειο από την Άλωση της Πόλης.

1P1R0GOC.jpg
Με ελικόπτερο και χιλιάδες τούρκους από κάτω να ανεμίζουν τις κόκκινες σημαίες με την ημισέληνο έφτασε ο νέος σουλτάνος, όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν, Ταγίπ Ερντογάν στην προκλητική και πανάκριβη φιέστα για την άλωσή της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ τον Β’ τον Πορθητή πριν 563 χρόνια.

A1G51UP9.jpg
Δίπλα με την λευκή ισλαμική μαντίλα ήταν η σύζυγός του Εμινέ. Έλειπε όμως ο πρώην Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και αντ’ αυτού εμφανίστηκε ο νέος προστατευόμενος του σουλτάνου Μπιναλί Γιλντιρίμ.

alosi8_505_355.jpg
478 τούρκοι στρατιώτες ντύθηκαν με τις ανάλογες στολές της Οθωμανικής εποχής. 563 μουσικοί, όσα και τα χρόνια από την Άλωση της Πόλης, έπαιζαν τουρκικά εορταστικά τραγούδια.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη θεατρική αναπαράσταση της Άλωσης έλαβαν μέρος πάνω από 1.200 άνθρωποι. Στο χώρο εγκαταστάθηκε η μεγαλύτερη τρισδιάστατη σκηνή στον κόσμο, η οποία προέβαλλε εικόνες που αναπαριστούσαν την Άλωση της Πόλης.

CMECBQHC.jpg
Η τουρκική τηλεόραση αναμετέδιδε τους εορτασμούς στα τουρκικά, στα αγγλικά, στα ισπανικά, στα αραβικά, στα γαλλικά και στα ρωσικά, όπου δηλαδή υπάρχουν κοινότητες μουσουλμάνων που ο νεο-οθωμανός σουλτάνος θέλει να ενώσει υπό το «χαλιφάτο» του.

S7HWGI22.jpg
Ένα εκατομμύριο Τούρκοι παρακολούθησαν την φιέστα που έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Πολλοί κάνουν λόγο για επίδειξη δύναμης του Ερντογάν ο οποίος χθ��ς δεν δίστασε να τα βάλει και με τους αμερικανούς επειδή οι άντρες τους που πολεμούν στη Συρία για την ανακατάληψη της Ράκκα από τους τζιχαντιστές φωτογραφήθηκαν να φορούν τα διακριτικά κουρδικών ομάδων πολιτοφυλακής.

Οι τούρκοι θεωρούν τις ομάδες αυτές τρομοκρατικές και συνεργαζόμενες με το πε κακα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top