Και… «χρυσαυγίτης» σε συγκρούσεις ακροδεξιών και αντιρατσιστών στην Αυστραλία!

Νεαρός με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής στα επεισόδια στη Μελβούρνη

Και… «χρυσαυγίτης» σε συγκρούσεις ακροδεξιών και αντιρατσιστών στην Αυστραλία!
Επτά διαδηλωτές συνελήφθησαν σε συγκρούσεις μεταξύ αντιρατσιστών και ακροδεξιών στη Μελβούρνη της Αυστραλίας
Εντύπωση προκαλεί όμως ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές που συγκρούστηκαν στο βόρειο προάστιο Κόμπουργκ της Μελβούρνης βρέθηκε κι ένας νεαρός με μαύρη μπλούζα πάνω στην οποία υπήρχε το σύμβολο της Xρυσής Aυγής! Ο νεαρός κρατούσε κι ένα κοντάρι με τη γαλανόλευκη σημαία με τον σταυρό στη μέση.
Το Ενωμένο Πατριωτικό Μέτωπο της Αυστραλίας που τάσσεται κατά της παράνομης μετανάστευσης οργάνωσε πορεία με σύνθημα «Στοπ στην ακροαριστερά», ενώ την ίδια ώρα οι αντιρατσιστές διαδήλωναν στην ίδια περιοχή με σύνθημα «Λέμε όχι στον Ρατσισμό».
Όταν οι δυο πορείες συναντήθηκαν ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις. Οι ακροδεξιοί χρησιμοποίησαν τα κοντάρια από τις σημαίες τους για να χτυπήσουν τους αντιπάλους τους, ενώ δύο αντιρατσιστές επιτέθηκαν με κλωτσιές κατά ενός πεσμένου ακρο��εξιού διαδηλωτή.
Πολλοί από τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα. Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας που έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού για να διαλύσουν τα πλήθη.
Η αστυνομία πραγματοποίησε περισσότερες από 275 έρευνες σε σύνολο 500 και πλέον διαδηλωτών και η εκπρόσωπος της επέρριψε την ευθύνη για τα επεισόδια και στις δυο πλευρές.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top