Σπιναλόγκα η Ευρώπη για την Τουρκία: Κρατούν μορφωμένους πρόσφυγες και μας στέλνουν άρρωστους!

Δημοσίευμα-ΣΟΚ από το γερμανικό Spiegel

Σπιναλόγκα η Ευρώπη για την Τουρκία: Κρατούν μορφωμένους πρόσφυγες και μας στέλνουν άρρωστους!

​Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατηγορούν την Άγκυρα για διαλογή προσφύγων, καθώς όπως υποστηρίζουν η Τουρκία κρατά στο έδαφός της τους μορφωμένους Σύριους,ενώ στέλνει στην Γηραιά Ήπειρο τους... αγράμματους και άρρωστους.

Κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την οργή του για την συγκεκριμένη πρακτική της Άγκυρας, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Όπως αναφέρεται στην συμφωνία Βρυξελλών-Άγκυρας, οι Σύριοι που φτάνουν στα νησιά της Ελλάδας επιστρέφουν στην Τουρκία, ενώ η Ε.Ε. παίρνει τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται προσωρινά στην Ελλάδα.

Σε μια ευρωπαϊκή συνάντηση, εκπρόσωπος του Λουξεμβούργου τόνισε ότι η λίστα των προσφύγων που προσφέρει η Τουρκία στην Ε.Ε. είναι αγράμματοι και με βαριές ασθένειες άτομα. Την ίδια διαπίστωση έκανε σύμφωνα με το Spiegel και ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών Όλε Σρέντερ, μιλώντας σε επιτροπή της Μπούντεσταγκ.

Σύμφωνα με Ολλανδούς και Λουξεμβούργιους αξιωματούχους την ίδια περίοδο η Τουρκία δέχτηκε... μηχανικούς, ��ιατρούς και άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι θα μπορούσαν εύκολα να αφομοιωθούν από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόνο το 17% των Γερμανών θεωρεί την Τουρκία αξιόπιστο συνομιλητή, ενώ το 79% υποστηρίζει το αντίθετο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top