ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Φωτιά στο αεροσκάφος της EgyptAir λίγο πριν τη συντριβή του;

Νέες πληροφορίες για το αεροπορικό δυστύχημα

ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Φωτιά στο αεροσκάφος της EgyptAir λίγο πριν τη συντριβή του;

​Νέα τροπή στις έρευνες για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας της EgyptAir δίνουν οι πληροφορίες για εκδήλωση φωτιάς στο μοιραίο Airbus A320.

Όπως δήλωσε ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας πτήσεων, Τιμ Φαν Μπέβερεν στη Deutsche Welle, υπάρχουν ενδείξεις για φωτιά εν πτήσει λίγο πριν τη συντριβή, επικαλούμενος στοιχεία της Aviation Herald, η οποία καταγράφει συμβάντα που αφορούν αεροπορικές εταιρείες.

«Υπήρξε φωτιά στο αεροσκάφος. Το σύστημα έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα. Εντοπίστηκε καπνός σε μια από τις τουαλέτες και ένα λεπτό αργότερα υπήρξε φωτιά στο avionics compartment, εκεί όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα. Μετά από δύο λεπτά έ��εσαν οι λειτουργίες του αεροπλάνου», σημείωσε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε μάλιστα την απορία του για το λόγο που οι αιγυπτιακές αρχές δεν είχαν δώσει στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτές τις πληροφορίες.

upl573ff8b5c2150.jpg

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε το σύστημα επικοινωνίας αεροσκαφών ACARS (Aircraft Communication Adressing and Reporting System) υπήρξε καπνός και φωτιά στο μέρος όπου βρίσκονται τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους.

Καθίσματα αεροσκάφους, αντικείμενα επιβατών, αποσκευές και ανθρώπινα μέλη εντοπίστηκαν την Παρασκευή στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου μία ημέρα μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση Παρίσι- Κάιρο και χάθηκε στην θάλασσα υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Αυτά τα πρώτα συντρίμμια, βρέθηκαν σε απόσταση 290 χιλιομέτρων βόρεια της Αλεξάνδρειας από τα αεροσκάφη και τα πολεμικά πλοία που έχει αναπτύξει ο αιγυπτιακός στρατός στην περιοχή.

ImageHandler (1).jpg

Την ίδια ώρα, ένας ευρωπαϊκός δορυφόρος εντόπισε μια πετρελαιοκηλίδα, που πιθανόν προέρχεται από το αεροσκάφος της EgyptAir το οποίο εξαφανίστηκε με 66 επιβαίνοντες, στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

vkgv.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΟΙ οι συγγενείς των θυμάτων της πτήσης της EgyptAir- Οι συγκινητικές τους ιστορίες

Καμία ανάληψη ευθύνης για το αεροσκάφος της EgyptAir

To CNN «πιλοτάρει» το μοιραίο Airbus και «προσγειώνεται» στο σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top