Τραμπ:Να χρεοκοπήσουμε όπως η Ελλάδα-Market Watch:Ας γίνει αντιπρόεδρός του ο Βαρουφάκης

Ιδανική λύση για τα οικονομικά σχέδια του μεγιστάνα ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας μας

Ένα καυστικό άρθρο εναντίον του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, δημοσίευσε το Market Watch, βάζοντας μάλιστα στο… «παιχνίδι» και τον Γιάνη Βαρουφάκη!

«Πόσο τρελό -πόσο πραγματικά εξωφρενικό- είναι το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ;», διερωτάται ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «Τόσο τρελό που ο Ντόναλντ κατέληξε τελικά στο "μεγάλο σχέδιό του" για την οικονομία των ΗΠΑ: "Ας το κάνουμε όπως η Ελλάδα και ας αμελήσουμε να πληρώσουμε το δημόσιο χρέος" (δηλαδή "ας χρεοκοπήσουμε").

Μιλώντας στο CNBC, ο Τραμπ ανέλυσε το σχέδιό του για το εθνικό χρέος των ΗΠΑ: «Θα ζητήσουμε από τους πιστωτές κούρεμα ή μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους μας», είπε χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιο θα είναι το αντάλλαγμα.

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.jpg

Ο αρθρογράφος του οικονομικού site αναφέρει, επίσης, ότι «οι κρίσεις κρατικού χρέους σε όλη την οικονομία καθιστούν πολύ δύσκολο για τις κυβερνήσεις να δανειστούν. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί και στην Ελλάδα, με την ανεργία επί του παρόντος να βρίσκεται στο 25%, ενώ και οι ΗΠΑ πήραν μια γεύση από το 2008 και μετά».

ρτξτρυρξ.jpg

Ακόμα, περιγράφει κάποιες από τις συνέπειες για τις ΗΠΑ μετά την πτώση της Lehman Brothers, όπως η μείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων κατά 50% και η απώλειεα 8 εκατ. θέσεων εργασίας μέσα σε λίγους μήνες, ενώ αναφέρει ότι «αν στις Ηνωμένες Πολιτείες συμβεί ό,τι και στην Ελλάδα, οι επιπτώσεις από τη διαχείριση του κρατικού προϋπολογισμού θα μετρούνταν σε εκατομμύρια θέσεις εργασίας».

Αλλά αυτό δεν απασχολεί τον Τραμπ, ο οποίος στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι θα αυξήσει τις δαπάνες για τις υποδομές, για να εκμεταλλευτεί τα πολύ χαμηλά επιτόκια. Θέλει, επίσης, να μειώσει τους φόρους κατά 12 τρισεκατομμύρια δολάρια.

ρτξθρτξυτρ.jpg

Το πιο ενδιαφέρον σημείο, πάντως, του δημοσιεύματος είναι η κατάληξή του στην οποία αναφέρεται το εξής: «Το να κάνεις πράγματα όπως αυτά που λέει ο Τραμπ είναι πέρα από τρελό. Αν γίνεται συνειδητά, δε, είναι στο όριο της προδοσίας. Αλλά σίγουρα κάνει την επιλογή του Τραμπ για αντιπρόεδρο πιο εύκολη. Η μοναδική επιλογή: ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top