Πυρά Ρέντσι κατά Γερμανίας: Πάει η εποχή που μας έδιναν μαθήματα!

«Εγώ στη θέση τους θα ανησυχούσα για τις τράπεζές τους»

Πυρά Ρέντσι κατά Γερμανίας: Πάει η εποχή που μας έδιναν μαθήματα!

«Aν ήμουν ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες» δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Rai.

«Η περίοδος κατά την οποία μας έδιναν μαθήματα τελείωσε. Ο Γερμανός διοικητής διέθεσε 247 δισ. ευρώ και εύχομαι να είναι αρκετά για τις τράπεζές τους. Ο διοικητής έχει τόσα προβλήματα με τα οποία να ασχοληθεί. Όσο λιγότερο ασχολείται με την Ιταλία, τόσο καλύτερα» συμπλήρωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση της Αυστρίας να αυξήσει τους ελέγχους στο συνοριακό πέρασμα του Μπρένερ κ��ι να στήσει, ενδεχομένως, φράγμα για να αποτρέψει τυχόν μεταναστευτική ροή από την Ιταλία, ο Ρέντσι τόνισε: «Αυτή της Αυστρίας είναι προπαγάνδα. Συνεχίζουν μια επικοινωνιακή εκστρατεία- διότι δεν κάνουν τίποτα το συγκεκριμένο- λόγω του ότι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο», είπε ο επικεφαλής του ιταλικού κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος».

«Η Ιταλία διαθέτει επιτέλους κυβερνητική σταθερότητα και αυτό μας επιτρέπει να εισακουσθούμε σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό» ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top