ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Τουλάχιστον 200 νεκροί από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Αιγύπτου

Πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να πάνε στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Τουλάχιστον 200 νεκροί από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Αιγύπτου

​Νέα ναυτική τραγωδία με εκατοντάδες πρόσφυγες νεκρούς συγκλονίζει τον κόσμο… 200-300 άνθρωποι πνίγηκαν στη Μεσόγειο, προσπαθώντας να φτάσουν παράνομα στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σομαλίας, επικαλούμενη στοιχεία που συγκέντρωσε τις δύο τελευταίες ημέρες.

«Δεν έχουμε συγκεκριμένο αριθμό, καθώς όλοι ταξίδευαν παράνομα, αλλά υπολογίζουμε ότι ήταν περίπου 200-300 άνθρωποι», δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών της Σομαλίας στο Reuters, επισημαίνοντας ότι «το σκάφος μετέφερε ενδεχομένως περίπου 500 άτομα».

Τα πρώτα στοιχεία έκαναν λόγο για τέσσερα σκάφη στο οποία επέβαιναν 400 άτομα που ανατράπηκαν ανοιχτά της Αιγύπτου. Τα πλεούμενα είχαν ως προορισμό την Ευρώπη, πιθανότατα την Ιταλία.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από έναν χρόνο, έως και 800 μετανάστες είχαν πνιγεί ανοικτά των ακτών της Λιβύης ,όταν το αλιευτικό με το οποίο κινούνταν προς τις ιταλικές ακτές συγκρούστηκε με ένα εμπορικό πλοίο που προσπαθούσε να του�� διασώσει και βυθίστηκε. Επρόκειτο για το πλέον πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο τις τελευταίες δεκαετίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top