ΑΥΤΟΣ είναι ο ΤΡΙΤΟΣ δράστης του μακελειού στις Βρυξέλλες-Συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Αναγνωρίστηκε και εκείνος-Γνωστός στις αρχές-Πρώτη ανάρτηση:23/03/2016 09:46

ΑΥΤΟΣ είναι ο ΤΡΙΤΟΣ δράστης του μακελειού στις Βρυξέλλες-Συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

​Ο τρίτος από τους δράστες των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που διαφεύγει είναι ο 25χρονος Ναζίμ Λαχράουι, καταζητούμενος και για τις επιθέσεις του Παρισιού, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα DH. Μάλιστα χθες η Telegraph είχε δώσει τα στοιχεία του στην δημοσιότητα.

tritos1.jpg
Το DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

1458712736305355.jpg

Τον Σεπτέμβριο είχε περάσει από έλεγχο στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα με ψεύτικη ταυτότητα που είχε το όνομα Soufiane Kayal, ενώ μαζί του βρίσκονταν και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αλλά και ο Mohamed Belkaïd ένας 35χρονος Αλγερινός, ο οποίος πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια εφόδου σε σπίτι στη συνοικία Forest των Βρυξελλών.

Επιπλέον, με την ίδια ψεύτικη ταυτότητα ο Λαχραουί είχε νοικιάζει το σπίτι στο Auvelais όπου έγινε η προετοιμασία για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι ήταν μαζί με τον Mohamed Belkaïd όταν τηλεφώνησαν σε συγκεκριμένους καμικάζι το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, ημέρα που έγινε η συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Όσον αφορά στον Belkaïd εικάζεται ότι είναι ο αποδέκτης του μηνύματος που έστειλε καμικάζι μέσα από το Μπατακλάν στο οποίο έγραφε «Φύγαμε, έχουμε ξεκινήσει». Το τηλέφωνο αποδέκτης του μηνύματος βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Το ίδιο βράδυ των επιθέσεων, ένα άλλο νούμερο από τις Βρυξέλλες κάλεσε τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον εγκέφαλο των επιθέσεων.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών χθες το πρωί ήταν οι αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, κάτοικοι Βρυξελλών, συνδέονται κι εκείνοι με τις επιθέσεις στο Παρίσι και ήταν γνωστοί στην αστυνομία.

Οι βελγικές αστυνομικές αρχές διεξάγουν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ναζίμ Λαχράουι που συνόδευε τους δύο βομβιστές πριν αυτοί ενεργοποιήσουν τους βομβιστικούς μηχανισμούς που σκόρπισαν τον θάνατο!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top