ΣΟΚ ΣΤΟ HOLLYWOOD-Βρέθηκε ΝΕΚΡΟΣ άνθρωπος του Star Wars

Ελέγχει εξονυχιστικά το σπίτι του στην Μάλτα η αστυνομία - Πρώτη ανάρτηση: 05/03/2016, 01:02

​Νεκρός στη βίλα του στο νησί Γκόζο της Μάλτας, βρέθηκε την Πέμπτη ο καθηγητής Τόνι Ντάισον, κατασκευαστής του θρυλικού R2-D2, του μικρού ρομπότ της σειράς ταινιών «Ο Πόλεμος των Άστρων».

DAISON-DEAD.jpg

Σύμφωνα με την αστυνομία, διεξάγεται έρευνα για τα αίτια θανάτου του Ντάισον, αν και έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα δολοφονίας.

Το πτώμα του 68χρονου Βρετανού ανακάλυψε η Αστυνομία μετά από τηλεφώνημα ενός γείτονα του, ο οποίος ανησύχησε γιατί έβλεπε την πόρτα του Ντάισον ανοικτή, ενώ ο καθηγητής συνήθιζε να την κλείνει.

Πιστεύεται ότι πέθανε από φυσικά αίτια, ωστόσο διενεργείται νεκροψία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

TSA.jpg

Ο Ντάισον είχε κληθεί να φτιάξει 8 ρομπότ R2-D2 για τις ανάγκες των ταινιών Star Wars και ο ίδιος χαρακτήρισε την κατασκευή τους «μία από τις πιο συναρπαστικές περιόδους της ζωής του» .

DAISON6.jpg

Το μικρό, κυλινδρικό ρομποτάκι που είχε κατασκευάσει ο καθηγητής και έγινε ένα από τ�� γνωστότερα και συμπαθέστερα ρομπότ του κινηματογράφου, ήταν ο αχώριστος "σύντροφος" ενός άλλου ρομπότ, του ανθρωπόμορφου C-3PO.

DAISON.jpgDAISON2.jpg

Ο Ντάισον ήταν υποψήφιος για το βραβείο Έμι καλύτερων ειδικών εφέ και εργάστηκε για πολλές άλλες ταινίες, όπως για το "Σουπερμαν 2" και το "Moonrake".. Παράλληλα έφτιαξε και ρομπότ για μεγάλες εταιρείες όπως οι Sony, Philips και Toshiba.

DAISON3.jpg

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top