Σοκαριστική έρευνα για το πόσο πλαστικό τρώμε - Τα πιο «επικίνδυνα» φαγητά

Η λίστα με τα φαγητά με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα μίας έρευνας του WWF for Nature η οποία ξεκίνησε το 2019 και αφορά την ποσότητα μικροπλαστικών που προλαμβάνει ο κάθε άνθρωπος.

Οι «αθώες» τροφές που ανεβάζουν το ζάχαρο

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που ξεκίνησε στην Αυστραλία, ο καθένας μας τρώει περίπου 5 γραμμάρια μικροπλαστικού κάθε εβδομάδα, κάτι που ισοδυναμεί περίπου με το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας.

Νεότερες έρευνες ήρθαν να ανατρέψουν αυτά τα στοιχεία, ωστόσο ακόμη και αν είναι μικρότερη η ποσότητα δεν παύει να είναι ανησυχητικό το ότι τρώμε μικροπλαστικά κάτι που σίγουρα δεν είναι καλό για την υγεία μας.

Τα μυστικά της ευζωίας των Αρχαίων Ελλήνων: Οι τροφές-φάρμακο

Τα φαγητά με την πιο μεγάλη συγκέντρωση βλαβερών ουσιών:

• οι παναρισμένες γαρίδες
• τα φυτικά nuggets
• τα nuggets κοτόπουλου
• τα στικς ψαριού
• οι επεξεργασμένες γαρίδες του Λευκού Κόλπου
• οι ροζ γαρίδες φρέσκιας αλίευσης Key West
• τα μήλα και τα καρότα
• το ρύζι
• το χοντρό ροζ αλάτι Ιμαλαΐων που εξορύσσεται από το έδαφος
• τα φακελάκια τσαγιού, πολλά από τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό
• το εμφιαλωμένο νερό

Στον αντίποδα, λιγότερο βλαβερές πρωτεΐνες ήταν τα στήθη κοτόπουλου, ακολουθούμενες από τα χοιρινά φιλέτα και το τόφου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top