ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ η Τουρκία για εκεχειρία στη Συρία-«Θα ανταποδώσουμε τα πυρά των Κούρδων»

Δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ η Τουρκία για εκεχειρία στη Συρία-«Θα ανταποδώσουμε τα πυρά των Κούρδων»

​Η Τουρκία χαιρέτισε το αμερικανο-ρωσικό σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το Σάββατο στη Συρία, αλλά δήλωσε πως δεν είναι αισιόδοξη για την εμβέλειά του και δεσμεύθηκε ότι θα ανταποδώσει τα πυρά της κουρδικής πολιτοφυλακής, αν δεχθεί επίθεση.

«Χαιρετίζω αυτή την εκεχειρία, αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα τηρηθεί από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, σε ομάδα δημοσιογράφων.

Ο υπουργός εξέφρασε «επιφυλάξεις» για τη βιωσιμότητά της, κυρίως λόγω των αμφιβολιών για το κατά πόσον η Ρωσία θα σταματήσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Το τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα θέσεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) γύρω από την Αζάζ (βόρεια Συρία) και τα περίχωρά της, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανταποδίδοντας, σύμφωνα με την Άγκυρα, πυρά αυτής της κουρδικής πολιτοφυλακής, όπως προβλέπουν οι κα��όνες εμπλοκής της Άγκυρας.

Σε αυτό το σημείο ο Κουρτουλμούς προειδοποίησε πως η Τουρκία θα συνεχίσει, «αν χρειαστεί», να ανταποδίδει πυρά που προέρχονται από τη Συρία αφού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία. «Η Τουρκία θα υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα, αυτό είναι σαφές», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ εξελίξεις στη Συρία: Ο Άσαντ αποδέχεται τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός

Aν είναι δυνατόν! Οδηγός φορτηγού έκανε μήνυση στη γυναίκα του… επειδή έβριζε τον Ερντογάν

Εκλογές στην Συρία στις 13 Απριλίου- ΗΠΑ και Ρωσία σταματούν τις εχθροπραξίες στη χώρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top