ΑΓΡΙΕΥΕΙ η κόντρα Ρωσίας-Τουρκίας- Οι Τούρκοι θέλουν "ασφαλή ζώνη" 10 χλμ στη Συρία!

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις των χωρών

ΑΓΡΙΕΥΕΙ η κόντρα Ρωσίας-Τουρκίας- Οι Τούρκοι θέλουν "ασφαλή ζώνη" 10 χλμ στη Συρία!

​Η Τουρκία επιθυμεί τη δημιουργία μιας «ασφαλούς ζώνης» κοντά στα σύνορά της με τη Συρία προκειμένου να αποφευχθεί να «αλλάξει η δημογραφική δομή της περιοχής» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Γιαλτσίν Ακντογκάν. Οι Τούρκοι δηλαδή, φοβούνται ότι οι Κούρδοι θέλουν να «εκτοπίσουν» το Τουρκμενιστάν και τις αραβικές κοινότητες και να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος.

Σημειώνεται ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προχωρήσει σε συνεχείς και μεγάλες επιθέσεις κοντά στα τουρκικά σύνορα. Την ίδια ώρα οι Τούρκοι θέλουν να σταματήσουν τους Κούρδους μαχητές που έχουν επωφεληθεί από τη βία στην περιοχή και θέλουν να τους εμποδίσουν να πάρουν στα χέρια τους την πόλη Αζάζ, βόρεια του Χαλεπιού, μια ανάσα από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

Για το λόγο αυτό και η Τουρκία θέλει να φτιάξει αυτή τη ζώνη ασφαλείας που θα έχει πλάτος 10 χλμ.

Άλλωστε όπως είπε Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας με δημοσιογράφους χθες, η Τουρκία επιθυμεί ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή αφού, δεν θα υπάρξει σε διαφορετική περίπτωση τέλος στον πόλεμο της Συρίας. Π��ράλληλα τόνισε ότι η χώρα του είναι σε επαφές με άλλες συμμαχικές χώρες για τον λόγο αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άγκυρα θέλει χερσαία επέμβαση στη Συρία- «Είναι η μόνη λύση για τη λήξη του εμφυλίου» λέει

Ανησυχία για τις επιθέσεις στη Συρία- Από μια ΚΛΩΣΤΗ κρέμεται η Παγκόσμια Ειρήνη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top