ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ χωρίς προηγούμενο έξω από δημαρχείο-Διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και μπουκάλια!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ χωρίς π��οηγούμενο έξω από δημαρχείο-Διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και μπουκάλια!

​Οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης της Ολλανδίας διαδήλωσαν κατά της έναρξης λειτουργίας κέντρου για πρόσφυγες. Τα επεισόδια ήταν χωρίς προηγούμενο.

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης Χελντερμάλσεν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Εκεί συζητήθηκε η έναρξη λειτουργίας κέντρου που θα φιλοξενούσε 1.500 ανθρώπους που αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο, απόφαση με την οποία οι διαδηλωτές διαφωνούσαν.

Κάποια στιγμή το πλήθος έξαλλο άρχισε να εκσφενδονίζει πέτρες, μπουκάλια και ό, τι άλλο αντικείμενο εναντίον των αστυνομικών.

Σε απάντηση οι αστυνομικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές. Οι διαδηλωτές ανέτρεψαν φράγματα και προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο της συνεδρίασης, αλλά δεν τα κατάφεραν. Δύο αστυνομικοί και αρκετοί διαδηλωτές τραυματίσθηκαν ενώ 15 άτομα συνελήφθησαν.

Στην Ολλανδία ο διάλογος σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο σημαδεύεται από ανταλλαγές ύβρεων και προσβολών, από απειλητικές επιστολές και βία.

Στη Δανία, η κυβέρνηση ψήφισε νόμο με τον οποίο η αστυνομία θα έχει δικαίωμα να προχωρά σε ελέγχους στα προσωπικά είδη που έχουν μαζί τους οι πρόσφυγες και να προβαίνει σε κατασχέσεις σε αντικείμενα άνω των 300 ευρώ.

Οι πρόσφυγες θα επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους περίπου 440 δολάρια σε μετρητά, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ρολόι και άλλα «προσωπικά είδη», ανάμεσα τους δαχτυλίδια γάμου.

Όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα αξίας θα κατάσχονται, ώστε, κατά κάποιον τρόπο να πληρώνονται τα έξοδα διαμονής τους και να μη βαρύνονται οι Δανοί φορολογούμενοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top