"Θέλω να πάω με το μπαμπά μου" φώναξε ο 4χρονος γιος αστροναύτη πριν την εκτόξευση του Soyuz

Συγκλονιστική στιγμή-ΦΩΤΟ

​Πλήθος κόσμου κρατώντας βρετανικές σημαίες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, για να χαιρετήσουν τον Τιμ Πικ, τον πρώτο Βρετανό αστροναύτη που εκτοξεύτηκε σήμερα με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Πικ, μαζί με τον Ρώσο Γιούρι Μαλετσένκο και τον Αμερικανό Τιμ Κόπρα, μπήκαν σε έναν πύραυλο Soyouz και η επιτυχημένη εκτόξευση έγινε λίγο μετά τις 13.00 ώρα Ελλάδας.

H στιγμή όμως που συγκίνησε τους πάντες ήταν όταν ο αστροναύτης της ESA, Τιμ Πικ αποχαιρέτησε το γιο του…. "Θέλω να πάω με το μπαμπά μου" φώναξε ο 4χρονος γιος του.

Ο Τιμ Πικ είναι πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας και γίνεται ο πρώτος Βρετανός που θα πραγματοποιήσει αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό- ο όγδοος Βρετανός αστροναύτης στο διάστημα.

Ο 43χρονος Πικ θα μείνει στον ΔΔΣ 6 μήνες, ως μέλος της αποστολής Principia και θα επιστρέψει τον Μάιο του 2016.

Το μυθικό τραγούδι των Queen, "Don't Stop Me Now", μεταδιδόταν από τα μεγάφωνα του Soyouz πριν από την εκτόξευση, την οποία παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Βρετανία, καθώς η χώρα υπολογίζει να τριπλασιάσει τις δαπάνες της για το διάστημα μέχρι το 2030.

o-prwtos-bretanos-astronautis-prin-fugei-sto-diastima.w_l.jpg
Ο φακός συνέλαβε τη συγκινητική στιγμή που ο Πικ αποχαιρετά το γιο του κάνοντάς του «καρδούλα» με τα χέρια του.

peak1.jpg

32032c7c-a6ad-4aba-b982-626cfb6d1726.jpg

"Ήταν θαυμάσιο να βλέπεις τον Τιμ Πικ να απογειώνεται για να συναντήσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό", έγραψε, ενθουσιασμένος, στον λογαριασμό του στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος παρακολούθησε την εκτόξε��ση του πυραύλου σε απευθείας μετάδοση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top