ΡΩΜΗ: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για το Άγιο Έτος των καθολικών

Σε επαγρύπνηση οι αρχές για τις επικείμενες εκδηλώσεις

Λόγω της σημερινής έναρξης του Άγιου Έτους των καθολικών, το οποίο και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, η Ρώμη μετατράπηκε σε «αστακό», με τα μέτρα ασφαλείας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αλλά και σε όλη την ιταλική πρωτεύουσα να είναι δρακόντεια!

Ο λόγος; Μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, υπάρχει φόβος ότι η Ρώμη και το Βατικανό, μπορεί να αποτελέσουν έναν από τους επόμενους στόχους.

Κατά την διάρκεια όλης της χθεσινής ημέρας, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από την περιοχή του Τίβερη, μέχρι και στους υπονόμους της Αιώνιας Πόλης.

Η πρόσβαση των αυτοκινήτων στην «κόκκινη ζώνη» γύρω από την περιοχή του Αγ��ου Πέτρου είναι αυστηρά περιορισμένη, ενώ στην πλατεία τοποθετήθηκαν τριάντα μηχανήματα για την ανίχνευση μετάλλου κάτω από τα οποία πρέπει να περνούν υποχρεωτικά οι πιστοί.

ςεργ;γρ;εγ.jpg

Ειδικά «drone» της ιταλικής αστυνομίας πετούν διαρκώς πά��ω από την περιοχή του παπικού κρατιδίου, ενώ με εκατοντάδες κάμερες κλειστού κυκλώματος ελέγχονται κι οι κύριοι δρόμοι στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

Σήμερα το απόγευμα, μετά την λειτουργία στο Βατικανό και το άνοιγμα της «Αγίας Πύλης», κάτω από την οποία θα περνούν οι προσκυνητές, ο ποντίφικας πρόκειται να μεταβεί στην πλατεία Ντι Σπάνια, για να εναποθέσει λουλούδια και στεφάνι στο άγαλμα της Παρθένου, σύμφωνα με τοπική παράδοση της ιταλικής πρωτεύουσας.

Οι υπεύθυνοι των ιταλικών υπηρεσιών ασφαλείας θέλησαν να τονίσουν, πως σε καμία περίπτωση ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης δεν μπορεί να μηδενιστεί, αλλά ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελαχιστοποίησή του.

Ο πάπας Φραγκίσκος, πάντως, έκανε σαφές ότι το Άγιο Έτος των καθολικών, δεν πραγματοποιείται μόνον στην Ρώμη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά συνέπεια, οι πιστοί, μπορούν να επισκεφθούν και μια απλή ρωμαιοκαθολική εκκλησία σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν μέχρι το Βατικανό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top