Ανελέτητο σφυροκόπημα στους Τζιχαντιστές από Ομπάμα και Πούτιν:Xτυπούν τις πετρελαιοπηγές τους

Άλλαξαν στόχους και τους βομβαρδίζουν ασταμάτητα-Στο «χορό» των στοχευμένων επιθέσεων μπήκαν ΚΑΙ οι αμερικανικές δυνάμεις

Ανελέτητο σφυροκόπημα στους Τζιχαντιστές από Ομπάμα και Πούτιν:Xτυπούν τις πετρελαιοπηγές τους

​Στη γωνία έχουν στριμώξει τους Τζιχαντιστές Ομπάμα και Πούτιν, καθώς μετά τους βομβαρδισμούς που έχει ξεκινήσει η Ρωσία στη Συρία, στο «χορό» των επιθέσεων μπήκαν και οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις.

Μια μέρα μετά την συνάντηση Ομπάμα και Πούτιν, η Αμερική συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημα που ξεκίνησε η Ρωσία σε καίριες θέσεις του ISIS, καταστρέφοντας τις πετρελαιοπηγές και τα διυλιστήρια του Ισλαμικού κράτους, με απώτερο σκοπό να προκαλέσει οικονομική «ασφυξία» τους Τζιχαντιστές.

«Αυτό που βλέπετε τις τελευταίες εβδομάδες είναι μια εντεινόμενη προσέγγιση που δεν αφορά απλώς περισσότερους βομβαρδισμούς, αλλά διαφορετικούς βομβαρδισμούς» είπε ο υποψήφιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα ενέργειας Έϊμος Χόχστιν χθες στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας.

2EEDEF3E00000578-3339362-image-a-49_1448900915730.jpg
Ακόμα, ο Χόχστιν πρόσθεσε πως «μια ομάδα από τη διεύθυνση στην οποία βρίσκεται τώρα με τον ίδιο επικεφαλής στο υπουργείο Εξωτερικών συνεργάζεται με το υπουργείο Άμυνας για να προσδιορίσουν στόχους. Σε προηγούμενες επιθέσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, οι Ηνωμένες Πολιτείες εστίασαν σε κινητά διυλιστήρια και σημεία συλλογής πετρελαίου, για να διακόψουν την εισροή χρημάτων στους τζιχαντιστές» εξηγώντας πως «το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματος από το πετρέλαιο το παίρνει το ΙΚ από τα πρώτα στάδια ανεφοδιασμού. Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν το πετρέλαιο επίσης και για να ασκήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στην περιοχή που κατέχουν στο Ιράκ και τη Συρία».

Παράλληλα, ο στρατηγός Τζο Ντάνφορντ, επικεφαλής των επιτελείων άμυνας των ΗΠΑ, σε διαφορετική ομάδα του Κογκρέσου, τόνισε πως περίπου το 43% του εισοδήματος του Ισλαμικού Κράτους από το πετρέλαιο έχει επηρεαστεί από τις επιθέσεις της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Να αναφέρουμε τέλος, πως ο Χόχστιν έχει επίσης εργαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών για να μειώσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα τον πρότεινε για τη θέση αναπληρωτή υπουργού τον Οκτώβριο. Για να επικυρωθεί ο διορισμός, θα πρέπει να ψηφιστεί πρώτα από την επιτροπή της Γερουσίας και η απόφαση να επικυρωθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας. Ωστόσο αυτές οι ημερομηνίες δεν έχουν καθοριστεί ακόμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top