Οι Τούρκοι φίλαθλοι δε σεβάστηκαν ούτε την ενός λεπτού σιγή για το μακελειό στο Παρίσι

Άνευ προηγούμενου η συμπεριφορά τους στο φιλικό με την Ελλάδα παρουσία Τσίπρα-Νταβούτογλου

​Άνευ προηγούμενου ήταν η συμπεριφορά των Τούρκων φιλάθλων στο φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σαν να μην έφταναν οι αποδοκιμασίες των Τούρκων οπαδών την ώρα που ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, ακούστηκαν και γιουχαΐσματα κατά την διάρκεια του ενός λεπτού σιγής για τα θύματα στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε δώσει το σύνθημα για να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, οι γείτονές μας μόνο αυτό δεν έκαναν.

Με έντονες αποδοκιμασίες που συνοδεύτηκαν από συνθήματα, «διέκοψαν» με τον τρόπο τους τον ελάχιστο φόρο τιμής που θα μπορούσε να αποτίσει το ποδόσφαιρο.

Λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα, οι Τούρκοι επιχειρούν να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η αντίδραση των οπαδών τους στο γήπεδο. Όπως αναφέρει το αθλητικό site, 101greatgoals.com, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει λάβει πολλά σχόλια και feedback από την Τουρκία, οι χθεσινές αποδοκιμασίες δεν στρέφονταν κατά των θυμάτων της Γαλλίας, αλλά κατά των τρομοκρατών.

Επιπλέον τονίζεται ότι από τις εξέδρες του γηπέδου ακουγόταν το σύνθημα «Sehitler olmez, vatan bolunmez», που στα ελληνικά σημαίνει «Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η γη μας δεν χωρίζεται». Σύνθημα που ακούγεται συχνά σε περιπτώσεις που τιμάται η μνήμη των νεκρών, κυρίως έπειτα από επιθέσεις του κουρδικού PKK.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top