ΡΑΓΙΣΕ ο Ολάντ την ώρα που έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας

Η συγκινητική στιγμή αποτυπώθηκε αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης Βουλής και Γερουσίας

Στο γαλλικό Κοινοβούλιο μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Φράνσουα Ολάντ σε μια ιστορική κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρθηκε στα τρομοκρατικά χτυπήματα του Παρισιού, τονίζοντας πως η χώρα έχει αντιμετωπίσει στην ιστορία της πολύ πιο σημαντικούς εχθρούς από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τους τζιχαντιστές εχθρό της Ευρώπης όχι μόνο της Γαλλίας και ζήτησε την αλληλεγγύη των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών.

«Επιτίθενται στη Γαλλία γιατί είμαστε η πατρίδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε, σημειώνοντας ότι αποφάσισε να μιλήσει στο γαλλικό κοινοβούλιο για να στείλει ένα μήνυμα εθνικής ενότητας απέναντι σε μια τέτοια πράξη απέναντι στην οποία «οφείλουμε να απαντήσουμε με αποφασιστικότητα».

Ο Γάλλος Πρόεδρος, είπε για ακόμη μία φορά πως «η Γαλλία είναι ακόμη εδώ, πάντα ζωντανή και όσοι θέλησαν να την προκαλέσουν κατά τη διάρκεια της ιστορίας της έχασαν».

«Ο γαλλικός λαός δεν κατεβάζει τα όπλα και αυτοί που θέλησαν να μας πληγώσουν, χτυπώντας αθώους είναι δειλοί. Δεν είμαστε μπροστά σε έναν πόλεμο πολιτισμών γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν εκπροσωπούν κανέναν πολιτισμό, αλλά είμαστε ενάντια των τζιχαντιστών. Σε αυτόν τον πόλεμο, χρειαζόμαστε σκληρότητα και υπομονή» υπογράμμισε.

«Τα μέσα που ο εχθρός χρησιμοποιεί είναι ανέντιμα και μπορούμε να τον πλήξουμε αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας», είπε και σημείωσε πως «η Γαλλία πρέπει να χρησιμοποιήσει τις αξίες της: την επίμονη, την υπομονή και την αξιοπρέπεια».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία τονίζοντας πως η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να βρει πολιτική λύση στην Συρία όπου ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν θα είναι μέρος της λύσης.

«Αυτή την ώρα η Συρία αποτελεί εργοστάσιο τρομοκρατών. Όλες αυτές οι ομάδες που προκαλούν τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει να μπορούν να πληγούν. Πρέπει να είμαστε απόλυτα νόμιμοι ώστε να συνεχίσουμε τον πόλεμό μας ενάντια στην τρομοκρατία».

Ο Φρανσουά Ολάντ εξήγησε πως θα δημιουργηθούν περαιτέρω θέσει�� για αστυνομικούς και χωροφύλακες. Πρόκειται για μία απόφαση της κυβέρνησης, η όποια, όπως υποστήριξε, «θα επιτρέψει στη χώρα να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία και να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους πολίτες».

Τόνισε, επίσης, πως τα θα ενδυναμωθούν τα τελωνεία με 1.000 άτομα για καλύτερους ελέγχους στα σύνορα, υπογραμμίζοντας πως δεν θα μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που απασχολούνται στον τομέα της Άμυνας.

Ειδικότερα, στη κρίσιμη ομιλία του ο Γάλλος πρόεδρος εξήγγειλε ότι:

· Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» θα είναι από την Πέμπτη στη Μεσόγειο.

· Η περίοδος έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία θα ισχύσει 3 μήνες.

· Θα γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος.

· ��κτακτες αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

· Ενίσχυση των αρχών ασφαλείας.

Πρόσθεσε επίσης ότι θέλει να ψηφιστεί ένας νόμος που θα στερεί τη γαλλική υπηκοότητα από όσους έχουν διπλή υπηκοότητα και έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες ενώ θα απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε όσους από αυτούς θεωρούνται «επικίνδυνοι».

«Ποτέ δεν θα μας εμποδίσουν να ζήσουμε ελεύθεροι, θα πρέπει να το αποδείξουμε αυτό με ψυχραιμία», ανέφερε και απευθυνόμενος στους νέους είπε πως «θα πρέπει να εργαζόμαστε, να βγαίνουμε, να ζούμε».

Η ιστορική συνεδρίαση έληξε με έναν άκρως συγκινητικό τρόπο καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι σηκώθηκαν όρθιοι και τραγούδησαν την Μασσαλιώτιδα (τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top