Ελληνορθόδοξος παπάς βγάζει εκατομμύρια από το hedge fund «Ο Άμβωνας»!

Δείτε στο video την πολυτελή ζωή που κάνει και πώς την… δικαιολογεί

Ελληνορθόδοξος παπάς βγάζει εκατομμύρια από το hedge fund «Ο Άμβωνας»!

​Ο πιό πλούσιος ελληνορθόδοξος ιερέας του κόσμου ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς εκτός από παπάς είναι και χρηματιστής, με ένα πετυχημένο hedge fund που ονομάζεται… «Ο Άμβωνας»!

Από τον άμβωνα κηρύσσει το λόγο του Θεού, από τον άμβωνα κερδίζει και κάμποσα εκατομμύρια ο πατήρ Λέμελσον. Εκτός από την Αγία Γραφή, για κείνον ιερό είναι και το βιβλίο «Ευφυής Επενδυτής» και εκτός από τα Ευαγγέλια μελετά και τη δράση κροίσων όπως ο Ουόρεν Μπάφετ και ο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο έχει ευλογήσει στο παρελθόν. Η εξήγηση απλή όπως δήλωσε στη Wall Street Journal:

«Η φτώχεια είναι ευλογία όμως ο πλούτος δεν είναι απαραίτητα κατάρα...Το όνομά μου είναι πατήρ Εμμανουήλ Λέμελσον και είμαι ελληνορθόδοξος ιερέας και επίσης διαχειριστής hedge fund που ονομάζεται “ο Άμβωνας LP”.Ο Κύριος ευλογεί ιδιαίτερα αυτούς που ενισχύουν τα ταλέντα που τους έχουν δοθεί, ενώ αυτοί που δεν το κάνουν θα χάσουν κι αυτά που έχουν…Ο Θεός μας δίνει ταλέντα για να χρησιμοποιήσουμε και ο σκοπός αυτών των ταλέντων είναι να δοξάσουμε τον Κύριο».

(Φώτο από "Wall Street Journal")

BN-KY293_1026he_M_20151026161920.jpg
Γι'αυτό ο 39χρονος ιερέας δεν θεωρεί παράδοξο ένας άνθρωπος του Θεού να ασχολείται και με τα υλικά αγαθά. Έτσι, διαμένει σε πολυτελή βίλα με τη σύζυγο και τα 4 παιδιά του, κάνει συλλογή από μοτοσυκλέτες και παραδέχεται πως «δεν είμαι ταπεινός...Μακάρι να ήμουν. Στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν επιχειρηματίας! Στα 20 μου μπόρεσα να αποκτήσω μερικά καλά ακίνητα όπως το σπίτι μας εδώ στη Μασαχουσέτη, που ένας στενός μου φίλος, ένας καλόγερος στην Ελλάδα, αποκαλεί "Το Μοναστήρι"».

Παιδί εβραίου και χριστιανής, σπούδασε στην ελληνορθόδοξη θεολογική σχολή του Τιμίου Σταυρού. Ο επίσκοπος που τον χειροτόνησε τον συμβούλευσε να συνεχίσει να ασχολείται με τις επενδύσεις για να θρέψει την οικογένειά του και μετά έγινε και πελάτης του.Σε όσους δε, τον επικρίνουν, θεωρώντας πως δε συμβαδίζουν ιεροσύνη και χρήμα, θρησκεία και μετοχές, εκείνος απαντά πως πολλοί άγιοι ήταν πλούσιοι και κάποια στιγμή έδωσαν τα χρήματά τους στους φτωχούς, κάτι που θέλει να κάνει και ο ίδιος.

Για να δούμε... θα κάνει πράξη τα λεγόμενα του;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top