Βομβάρδισαν το νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Υεμένη

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση

Βομβάρδισαν το νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Υεμένη

Το νοσοκομείο των «αφανών ηρώων», Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), στην Υεμένη βομβαρδίστηκε από αεροπορική επίθεση σαουδαραβικών δυνάμεων. Αυτό είναι το τελευταίο σε μία σειρά πληγμάτων εναντίον πολιτικού στόχου στη διάρκεια της επτάμηνης αεροπορικής εκστρατείας στη χώρα.

«Οι εγκαταστάσεις των MSF στη Σααντά της Υεμένης (βόρεια) επλήγησαν από πολλές αεροπορικές επιδρομές χθες το βράδυ ενώ μέσα βρίσκονταν ασθενείς και προσωπικό», ανέφερε σήμερα στο Twitter η οργάνωση.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Saba, επικαλούμενο τον διευθυντή του νοσοκομείου Heedan, μετέδωσε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση.

«Οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή ολόκληρου του νοσοκομείου και του εξοπλισμού του και τον ελαφρύ τραυματισμό πολλών ανθρώπων», είπε ο γιατρός Άλι Μούγκλι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, από άλλες αεροπορικές επιθέσεις επλήγη γειτονικό σχολείο θηλέων, ενώ καταστράφηκαν και πολλά σπίτια.

Σημειώνουμε, ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα στον μήνα που εγκαταστάσεις των MSF πλή��τονται σε πολεμική ζώνη. Το νοσοκομείο της οργάνωσης στην αφγανική πόλη Κουντούζ βομβαρδίστηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις στις 3 Οκτωβρίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 άνθρωποι!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top