ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ εικόνες από το πέρασμα του τυφώνα Πατρίτσια από το Μεξικό

Αγωνία για χιλιάδες κατοίκους που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ εικόνες από το πέρασμα του τυφώνα Πατρίτσια από το Μεξικό

​Ο τυφώνας Πατρίτσια, ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία, έπληξε την Παρασκευή τις ακτές του Μεξικού και απειλεί να προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

αρχείο λήψης.jpg
Σύμφωνα με αξιωματούχους, περίπου 15.000 κάτοικοι και τουρίστες εκκένωσαν το Πουέρτο Βαγιάρτα, ενώ γίνεται τιτάνια προσπάθεια, ώστε να απομακρυνθούν χιλιάδες κάτοικοι από τα σπίτια τους και από τα τουριστικά θέρετρα στις ακτές του Μεξικού.

Οι άνεμοι της Πατρίτσια πνέουν με 266 χλμ την ώρα και οι αρχές ανεβάζουν την επικινδυνότητα στην κατηγορία 5.

Εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Μεξικού, δήλωσε πως ο τυφώνας πέρασε από την περιοχή κοντά στο Πούντα Περούλα που βρίσκεται μεταξύ του Πουέρτο Βαγιάρτα και του μεγάλου εμπορικού λιμανιού στο Μανσανίγιο.

αρχείο λήψης (1).jpg

Αμερικανοί μετεωρολόγοι τονίζουν ότι ο τυφώνας Πατρίτσια είναι ο μεγαλύτερος τυφώνας που έχει καταγραφεί ποτέ στο δυτικό ημισφαίριο, με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό να τον συγκρίνει με τον τυφώνα Χαϊγιάν που έπληξε τις Φιλιππίνες το 2013, προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

«Οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί που μπορούν να απογειώ��ουν ένα αεροπλάνο και να το κρατήσουν στον αέρα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, Κλερ Νάλις σε συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ στην Γενεύη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, τόνισε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι ζημιές που θα προκαλέσει η Πατρίτσια.

αρχείο λήψης (3).jpg

«Για ένα πράγμα είμαστε βέβαιοι, ότι είμαστε αντιμέτωποι με έναν τυφώνα, το μέγεθος του οποίου δεν έχουμε ξαναδεί», είπε.

Συγκλονιστικές είναι άλλωστε οι φωτογραφίες από τη Γη που ανήρτησε στο Twitter ο Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι, ο οποίος βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

αρχείο λήψης (2).jpg

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (ΝHC) ανέφερε πως ο τυφώνας θα εξασθενήσει μόλις χτυπήσει τον ορεινό όγκο στο δυτικό Μεξικό, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν βοήθεια στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top