Μαχαιρώθηκε υποψήφια δήμαρχος της Κολονίας σε αγορά κατά την προεκλογική της εκστρατεία

«Ρατσιστικά τα κίνητρα» της επίθεσης

Μαχαιρώθηκε υποψήφια δήμαρχος της Κολονίας σε αγορά κατά την προεκλογική της εκστρατεία

​Η υποψήφια δήμαρχος της Κολονίας, στη δυτική Γερμανία, Χενριέτε Ρέκερ, μαχαιρώθηκε το Σάββατο σε αγορά όπου πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία. Η επίθεση είχε «ρατσιστικά κίνητρα», τα οποία συνδέονται με την πολιτική υποδοχής των προσφύγων, σύμφωνα με την περιφερειακή αστυνομία.

Η Χενριέτε Ρέκερ τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό από τον 44χρονο άνδρα, την ώρα που βρισκόταν σε πληροφοριακό σταντ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της κ. Μέρκελ. Η ίδια «ήταν υπεύθυνη για τους πρόσφυγες στη δημαρχία της Κολονίας», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Άλμπερς, διευθυντής της αστυνομίας της Ρηνανίας της Βόρειας Βεστφαλίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι: «Στο πλαίσιο αυτό, ο τόνος βρίσκεται σε μια πολιτική ενέργεια».

Ο δράστης κατά την ανάκριση του μετά την επίθεση είπε ότι «διέπραξε αυτή την ενέργεια με ρατσιστικό κίνητρο». Ο 44χρονος Γερμανός είναι μακροχρόνια άνεργος και «μη ενεργός πολιτικά».

Ανεξάρτητη υποψήφια υποστηριζόμενη από τους συντηρητικούς της Άγκελα Μέρκελ, η Χενριέτε Ρέκερ υπέστη «σοβαρά τραύματα», ανέφερε ο Άλμπερς, διευκρινίζοντας ότι η κατάστασή της είναι «σταθερή». Κατά την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά άλλη μία γυναίκα και άλλοι τρεις ελαφρά.

Η κ. Ρέκερ, ελάχιστα γνωστή εκτός Κολονίας, θεωρείται από τους επικρατέστερους υποψηφίους για τη δημαρχία της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας, που έχει 980.000 κατοίκους, κατά τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή.

Η Γερμανία αναμένει εντός του 2015 περίπου 800.000 αιτούντες άσυλο, ιστορικό ρεκόρ, ωστόσο η πολιτική ανοίγματος των συνόρων από πλευράς της καγκελαρίου έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις από όλες τις πλευρές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top