Ανάκληση 11 εκ. οχημάτων μελετά η Volkswagen!

Μετά το σκάνδαλο

​Ανάληψη δράσης για αφαίρεση του επίμαχου λογισμικού μείωσης των ενδείξεων εκπομπής ρύπων, η αποκάλυψη του οποίου προκάλεσε χιονοστιβάδα εξελίξεων, μελετά η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.

Στελέχη της άφησαν σήμερα να εννοηθεί ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε ανάκληση ως και 11 εκατομμυρίων οχημάτων, προκειμένου να γίνουν σε αυτά τεχνικές εργασίες απενεργοποίησης του λογισμικού παραποίησης και άλλες απαραίτητες μετατροπές.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Ματίας Μίλερ, είπε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει έτοιμο προς υποβολή στις αρμόδιες αρχές για έγκριση, «ολοκληρωμένο σχέδιο μετατροπής», με το οποίο τα πετρελαιοκίνητα οχήματα θα πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων.

Όπως φέρεται να αποκάλυψε ο Μίλερ, σε σύσκεψη εκατοντάδων υψηλόβαθμων στελεχών, στην έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο Βόλφσμπουργκ, η εταιρεία θα αρχίσει να επικοινωνεί σταδιακά με τους πελάτες της-κατόχους των εν λόγω οχημάτων- μέσα στις επόμενες μέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top