Η Κροατία θα μας χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι για το προσφυγικό

Συνάντηση για το προσφυγικό θα έχουν οι υπ. Εσωτερικών της Ε.Ε.

Η Κροατία θα μας χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι για το προσφυγικό
​Η Κροατία θα απαιτήσει η Ελλάδα να σταματήσει να προωθεί μετανάστες από τη Μέση Ανατολή στην υπόλοιπη Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο Κροάτης υπουργός Εσωτερικών, Ράνκο Όστογιτς.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συναντηθούν αύριο, Τρίτη, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς περίπου 500.000 αιτούντες άσυλο έχουν φθάσει φέτος στην επικράτειά της.

«Η ροή μεταναστών από την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει. Θα το ζητήσω στην αυριανή συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Όστογιτς σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο κέντρο υποδοχής Οπάτοβατς, κοντά στην κωμόπολη Τοβάρνικ, στα σύνορα Κροατίας - Σερβίας, απ' όπου εισέρχεται καθημερινά μεγάλος αριθμός προσφύγων.

Είναι απολύτως απαράδεκτο, η Ελλάδα να αδειάζει τα στρατόπεδα προσφύγων και να στέλνει ανθρώπους προς την Κροατία, μέσω ΠΓΔΜ και Σερβίας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, σύμφωνα με το Reuters.

Περίπου 29.000 άνθρωποι, κυρίως από τη Συρία, έφθασαν από τις 16 Σεπτεμβρίου στην Κροατία μέσω Σερβίας, ακολουθώντας διαδρομή από την Ελλάδα μέσω Βαλκανίων προς τη δυτική και βόρεια Ευρώπη.

Ο Ράνκο Όστογιτς ανέφερε ότι στο κέντρο υποδοχής στο Οπάτοβατς βρίσκονται προς το παρόν 2.500 άνθρωποι και πρόσθεσε ότι ομάδες προσφύγων εξακολουθούν να καταφθάνουν. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top