Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Κούβα- Καταγγελίες για «εκκαθάριση» των δρόμων από τους αστέγους

Είναι η 3η φορά τα τελευταία 20 χρόνια, που Ποντίφικας επισκέπτεται τη χώρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Κούβα- Καταγγελίες για «εκκαθάριση» των δρόμων από τους αστέγους

​Στην Κούβα έφτασε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσμος, όπου θα μείνει μέχρι και την Τρίτη, σε μια ιστορική επίσκεψη, αφού είναι η τρίτη φορά, τα τελευταία 20 χρόνια, που Ποντίφικας επισκέπτεται τη χώρα. Γεγονός που γεννά ελπίδες για περισσότερες θρησκευτικές και πολιτικές ελευθερίες στο νησί της Καραϊβικής.

Ήδη πριν ξεκινήσει το σημερινό ταξίδι του Πάπα ο «απολογισμός» του είναι εντυπωσιακός. Με αφορμή την άφιξή του το κομμουνιστικό καθεστώς της Αβάνας αποφάσισε να απελευθερώσει 3.522 πολιτικούς κρατουμένους. Είναι πολύ περισσότεροι από όσους απελευθερώθηκαν με την επίσκεψη του πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ το 1998 και του Βενέδικτου Α΄ το 2012.

Ωστόσο, μία οργάνωση αντιφρονούντων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησε την κυβέρνηση της Κούβας ότι επιδόθηκε σε μια «κοινωνική εκκαθάριση» ενόψει της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι η αστυνομία μάζεψε από τους δρόμους χιλιάδες επαίτες και άστεγους στις τρεις πόλεις, -την Αβάνα, το Ολγκίν και το ��αντιάγο-, στις οποίες θα ταξιδέψει ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, είχε αποτέλεσμα στον εγκλεισμό χιλιάδων επαιτών, αλητών, ψυχικά ασθενών και άλλων ευάλωτων περιπλανώμενων, στην πλειονότητά τους άστεγων», ανέφερε η οργάνωση αυτή σε ανακοίνωσή της, εκτιμώντας ότι η επιχείρηση διεξήχθη έγινε με την έγκριση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της Κούβας δεν σχολιάζει τις επιχειρήσεις της αστυνομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top