ΦΩΤΟ: Αγοράκι χωρίς πόδια θέλει να συναντήσει το δελφίνι που δεν έχει ουρά

Πουλούσε το καλοκαίρι λεμονάδες για να μαζέψει τα λεφτά

ΦΩΤΟ: Αγοράκι χωρίς πόδια θέλει να συναντήσει το δελφίνι που δεν έχει ουρά

​Όταν ο μικρούλης Μπράιντον Μόνθονι από την περιοχή Hamburg της Νέας Υόρκης, είδε για πρώτη φορά την προσθετική ουρά του δελφινιού Winter στην ταινία «Dolphin Tale», πριν από τέσσερα χρόνια, γύρισε στη μαμά του και της είπε: «Μαμά, σούπερ, είναι ίδια με μένα!»

prosthetics-0-800.jpg
Τι εννοούσε; Ο 6χρονος πλέον πιτσιρικάς έχασε και τα δυο του πόδια εξαιτίας ιογενούς μηνιγγίτιδας σε ηλικία 6 μηνών. Από τότε φοράει προσθετικά μέλη. Ωστόσο, μέχρι τότε δεν είχε ξαναδεί κάποιον άλλον να έχει προσθετικά μέλη μέχρι που είδε το δελφίνι!

Ο ενθουσιασμός του ήταν τόσο μεγάλος που ήθελε να το συναντήσει… Έτσι, ένα ολόκληρο καλοκαίρι πουλούσε λεμονάδες για να μαζέψει λεφτά και να πάει στη Φλόριντα στο Clearwater Marine Aquarium, όπου βρίσκεται το δελφίνι.

prosthetics-03-800.jpg
«Από τότε που είδα την ταινία ήθελα να τη συναντήσω, είμαι τόσο ενθουσιασμένος. Έχασε την ουρά της κι εγώ έχασα τα πόδια μου, και οι δύο έχουμε προσθετικά μέλη, είμαστε το ίδιο», είπε στο περιοδικό People.

«Όταν είδε την ταινία ήταν ενθουσιασμένος που έβλεπε άλλο ένα πλάσμα παρόμοιο με αυτόν», λέει η μητέρα του Ελαίν. «Ένιωθε τόσο κοντά της. Δεν βλέπει ανθρώπους με προσθετικά μέλη συχνά οπότε θα είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν να δει το δελφίνι, δεν χρειάζεται να νιώθει μόνος ή διαφορετικός. Ανυπομονούμε να τους δούμε μαζί».

prosthetics-01-435.jpg
Και τα κατάφερε… Το όνειρο του θα γίνει πραγματικότητα τον Μάρτιο του 2016. Μάλιστα, το ενυδρείο έχει οργανώσει μια ειδική συνάντηση για το παιδί και το δελφίνι.

Η μητέρα του μικρού λέει πως ο γιος της είναι πολύ ενεργητικός, κάνει ποδήλατο με τα χέρια στη γειτονιά του, παίζει με τα άλλα παι��ιά (τρέχει με τα γόνατά του) και, όπως η Winter, λατρεύει το κολύμπι.

prosthetics-02-800.jpg
«Είναι ένα αγόρι που έχει τον τρόπο του. Πάντα προσπαθεί μέχρι να βρει τον τρόπο να πετύχει αυτό που θέλει, να κολυμπήσει, να σκαρφαλώσει. Δεν αφήνει τίποτα να τον σταματήσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top