Αίγυπτος: Aστυνομικοί ΓΑΖΩΣΑΝ κατά λάθος αυτοκινοτοπομπή με τουρίστες-12 ΝΕΚΡΟΙ

Τους πέρασαν για τρομοκράτες

Αίγυπτος: Aστυνομικοί ΓΑΖΩΣΑΝ κατά λάθος αυτοκινοτοπομπή με τουρίστες-12 ΝΕΚΡΟΙ

​Λουτρό αίματος σημειώθηκε στην Αίγυπτο, όταν αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας τουριστών από το Μεξικό, νομίζοντας ότι επρόκειτο για τρομοκράτες.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, Μεξικανοί και Αιγύπτιοι, έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμα 10 άτομα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, δύναμη που αποτελούνταν από αστυνομικούς και στρατιωτικούς άνοιξαν πυρ εναντίον ενός κομβόι με Μεξικανούς τουρίστες. Το περιστατικό συνέβη, όσο η ομάδα κρούσης καταδίωκε τζιχαντιστές στη δυτική έρημο της χώρας. Η συγκεκριμένη τοποθεσία αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του πως δυο μεξικανοί πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς, προσθέτοντας ότι η διαδικασία ταυτοποίησης των υπόλοιπων θυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, ο πρεσβευτής της λατινοαμερικανικής χώρας και υπάλληλοι της πρεσβείας στην Αίγυπτο έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες και έχουν πάρει συνεντεύξεις από πέντε μεξικανούς επιζώντες.

Το περιστατικό καταδίκασε ο μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένα Νιέτο, και τόνισε ότι απαιτεί ενδελεχή έρευνα από την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top