Έως και 10.000 πρόσφυγες θα φτάσουν σήμερα στη Γερμανία με τρένο

Στο πόδι η γερμανική αστυνομία

​Έως και 10.000 πρόσφυγες αναμένεται να πατήσουν σήμερα σε γερμανικό έδαφος. Αυτό ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Αυστρία και η Γερμανία με την Ουγγαρία.

Πιο συγκεκριμένα, ένα τρένο από την Αυστρία που μεταφέρει μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες αναμένεται να φτάσει στο Μόναχο γύρω στο μεσημέρι.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στέφαν Ζόνταγκ μιλώντας στο Reuters τόνισε ότι οι αξιωματούχοι συνεχίζουν τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κύμα αυτό των προσφύγων.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας ανακοίνωσε επίσης ότι υπολογίζει πως περίπου 10.000 οι πρόσφυγες θα φτάσουν σήμερα στην αυστριακή μεθόριο με λεωφορεία από την Ουγγαρία.

Μέχρι στιγμής περίπου 4.000 πρόσφυγες έχουν διασχίσει τα σύνορα μεταξύ Ουγγαρίας και Αυστρίας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά τη μεταφορά τους στη μεθόριο με λεωφορεία που μίσθωσαν οι ουγγρικές αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top