Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν εκτέλεσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης

Επειδή εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την πολιτική του ηγέτη της χώρας

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν εκτέλεσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης

​Για το «λάθος» του να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική του ηγέτη της Βόρειας Κορέας , Κιμ Γιονγκ-Ουν, εκτελέσθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, Τσοε Γιονγκ-Γκον, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Αυτή η εκτέλεση, αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η δεύτερη από την αρχή του χρόνου, μετά την ανακοίνωση της εκτέλεσης του Βορειοκορεάτη υπουργού Άμυνας Χιόν Γιονγκ-Τσολ, τον Απρίλιο. (Η εκτέλεση του υπουργού Άμυνας δεν είχε επιβεβαιωθεί από την Πιονγκγιάνγκ).

Ο αντιπρόεδρος της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα τον Ιούνιο του 2014, εκτελέσθηκε από εκτελεστικό απόσπασμα τον Μάιο, σύμφωνα με το Yonhap.

Ο Τσόε Γιονγκ-Γκον εθεάθη για τελευταία φορά στα επίσημα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης τον Δεκέμβριο, στην επέτειο του θανάτου του Κιμ Γιονκ-Ιλ, πατέρα του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης.

Τον Απρίλιο, οι νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανακοινώσει πως ο Βορειοκορεάτης υπουργός Άμυνας έπεσε θύμα μιας εκκαθάρισης και μπορεί να εκτελέσθηκε με χρήση αντιαεροπορικού πυροβόλου για ανυποταξία και επειδή αποκοιμήθηκε στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top