Είναι ΕΠΙΣΗΜΟ: Το κομμάτι που βρέθηκε στον Ινδικό ανήκει στο μοιραίο Boeing (φωτο)

Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας

Είναι ΕΠΙΣΗΜΟ: Το κομμάτι που βρέθηκε στον Ινδικό ανήκει στο μοιραίο Boeing (φωτο)

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι το κομμάτι από φτερό αεροσκάφους που βρέθηκε στο νησί Ρεϋνιόν, πριν από λίγες μέρες, ανήκει στην μοιραία πτήση MH370.

Για πάνω από ένα χρόνο κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει το τι συνέβη στο Βοeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ μια ώρα μετά την απογείωση του, όταν εκτελούσε την πτήση MH370, Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο.

Το σενάριο που ήθελε το μοιραίο αεροσκάφος, το οποίο κουβαλούσε 239 ανθρώπινες ψυχές, να έχει πέσει κάπου στον Ινδικο Ωκεανό, τελικά επιβεβαιώθηκε.

Το χρονικό της μοιραίας πτήσης

Τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου 2014, το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών απογειώνεται από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με τελικό προορισμό το Πεκίνο, μεταφέροντας 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα.

Μία ώρα μετά, αφού ο συγκυβερνήτης ενημερώνει τον πύργο ελέγχου ότι όλα βαίνουν καλώς, το αεροσκάφος χάνεται από τα ραντάρ της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, κάπου ανάμεσα στη Μαλαισία και το Βιετνάμ.

2AF7AD8D00000578-0-image-a-3_1438777659377.jpg
«Καληνύχτα Malaysia 370» είναι τα τελευταία λόγια των πιλότων... Άγνωστο παραμένει ακόμα και σήμερα το τι συνέβη στο αεροσκάφος...

Οι έρευνες

Αμέσως, οργανώνεται μια γιγαντιαία, διεθνής επιχείρηση, με τη συμμετοχή δεκάδων πλοίων και ερευνητικών αεροπλάνων, στον αχανή Ινδικό Ωκεανό, προκειμένου να εντοπιστεί κάποιο ίχνος του αεροπλάνου.

Παράλληλα με τις πρώτες έρευνες, οι συγγενείς των αγνοουμένων για πολλές ημέρες κατακλύζουν το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μαλαισίας, περιμένοντας κάποιο νέο -καλό ή κακό- για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.



Ωστόσο, τα μηνύματα που στ��λνουν οι δορυφόροι είναι αντικρουόμενα και τα διάφορα αντικείμενα που εντοπίζονται στη θάλασσα αποδεικνύονται οτιδήποτε άλλο εκτός από συντρίμμια, με αποτέλεσμα ο γρίφος να μην λύνεται και η αγωνία να χτυπάει «κόκκινο».

Στα τέλη του ίδιου μήνα, ο μαλαισιανός πρωθυπουργός, Νατζίμπ Ραζάκ, επιβεβαιώνει το χειρότερο σενάριο: "η πτήση MH370 χάθηκε σε ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη του Ινδικού Ωκεανού και δεν υπάρχουν επιζώντες".

Περίπου ένα χρόνο μετά την τραγωδία, η κυβέρνηση της Μαλαισίας σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει πως επρόκειτο για «ατύχημα» και πως το αεροσκάφος συνετρίβη, για άγνωστους λόγους, σε κάποιο σημείο του Ινδικού Ωκεανού. Παράλληλα, οι 239 επιβαίνοντες κηρύσσονται νεκροί, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για την αποζημίωση των οικογενειών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top