ΜΑΚΕΛΕΙΟ σε επίθεση αυτοκτονίας στην τουρκική μεθόριο με την Συρία

Τουλάχιστον 30 νεκροί και 100 τραυματίες-Η Άγκυρα δείχνει το Ισλαμικό Κράτος

ΜΑΚΕΛΕΙΟ σε επίθεση αυτοκτονίας στην τουρκική μεθόριο με την Συρία

​Τουλάχιστον 30 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης αυτοκτονίας που συγκλόνισε την τουρκική μεθοριακή πόλη Σουρούτς, στα σύνορα με τη Συρία.

Οι αρχικές ενδείξεις παραπέμπουν σε επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους, ανέφεραν υπό καθεστώς ανωνυμίας Τούρκοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters. Κατά πληροφορίες του τουρκικού Τύπου την επίθεση διεξήγαγε 18χρονη καμικάζι.

Η επίθεση σημειώθηκε στον κήπο πολιτιστικού κέντρου στην καρδιά του Σουρούτς, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη συριακή πόλη Κομπάνι όπου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκδιώχθηκαν στα τέλη Ιουνίου από τις κουρδικές δυνάμεις έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις.

Στο πολιτιστικό κέντρο διέμεναν εκατοντάδες νέοι για να συνδράμουν στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του Κομπάνι. Ανάμεσά τους βρίσκονταν τουλάχιστον 300 μέλη της οργάνωσης Ένωση Σοσιαλιστικής Νεολαίας (SGDF).

Ο Νταβούτογλου διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα έχει λάβει και θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος και υποσχέθηκε ότι τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία θα αυξηθούν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι τα στοιχεία του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, όμως θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις αναγνωριστεί ο βομβιστής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top