Ιταλία: Διασώθηκαν 823 μετανάστες-Στους 12 οι νεκροί!

Δείτε τι αναφέρουν οι Αρχές

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής ακτοφυλακής, σε οκτώ διαφορετικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες, διασώθηκαν συνολικά 823 μετανάστες, ενώ 12 ανασύρθηκαν νεκροί.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κατά την διάρκεια της μιας από αυτές τις επιχειρήσεις, το πλοίο Dattilo της ακτοφυλακής ανέσυρε "ένα φουσκωτό, το οποίο έβαζε εν μέρει νερά, από το οποίο διασώθηκαν 106 μετανάστες και ανασύρθηκαν 12 νεκροί", αναφέρεται σε ανακοίνωση της ακτοφυλακής.
Περισσότεροι από 70.000 μετανάστες έχουν φτάσει στις ιταλικές ακτές από την αρχή της χρονιάς. Αυτός ο αριθμός ρεκόρ ξεπερνάει τον αντίστοιχο του πρώτου εξαμήνου της περασμένης χρονιάς όταν σχεδόν 64.000 πρόσφυγες έφθασαν στις ακτές της χώρας.
Το Βερολίνο και το Παρίσι ανακοίνωσαν χθες στο Λουξεμβούργο, ότι θα δεχθούν το ένα τρίτο των περίπου 60.000 μεταναστών, όπως προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να ανακουφιστούν η Ιταλία και η Ελλάδα, οι οποίες δέχονται πάρα πολύ μεγάλη πίεση από την μεγάλη μεταναστευτική ροή.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top