Η ετήσια συνάντηση των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO στο Παρίσι

Παιδεία, κλιματική αλλαγή και διαδίκτυο οι προτεραιότητες της UNESCO

Η ετήσια συνάντηση των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO στο Παρίσι

​Στην ετήσια συνάντηση των πρέσβεων καλής θελήσεως της Ουνέσκο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι, η γενική διευθύντρια του οργανισμού Ιρίνα Μπόκοβα παρουσίασε τα προγράμματα και τους στόχους της Unesco για το 2015.

Στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» οι Πρέσβεις Καλής θελήσεως της Ουνέσκο καθώς και η Ελληνίδα Πρέσβυς, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«H Unesco μέσα από το σημαντικό της έργο, χτίζει καθημερινά γέφυρες ειρήνης και κατανόησης ανάμεσα στους λαούς. Όλοι οι Πρέσβεις Καλής Θελήσεως στρατευόμαστε στο πλευρό της και μέσα από την ετήσια συνάντηση μας θέτουμε στόχους που προάγουν την παιδεία για όλους και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, σε ολόκληρο τον κόσμο σε μια περίοδο που η ανθρωπότητα το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ» ανέφερε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στις προτεραιότητες του οργανισμού για το αμέσως προσεχές διάστημα, βρίσκονται η υιοθέτηση από τα κράτη μέλη της Unesco της διακήρυξης για την παιδεία ως το 2030, που προέκυψε από το Παγκόσμιο φόρουμ που έγινε τον Μάιο στην Κορέα, η νέα γενιά και το ίντερνετ, καθώς και η κλιματική αλλαγή.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η Ουνέσκο εργάζεται πάνω σε πολλά και διαφορετικά θέματα και σίγουρα στους δύσκολους καιρούς που συναντάμε όλοι στις χώρες μας και με τρόπο παγκόσμιο σε σχέση με τον πλανήτη η μόνη θεραπεία είναι η εκπαίδευση» δήλωσε ο Ζαν Μισέλ Ζαρ.

Οι Πρέσβεις Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες τους και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη παρουσίασε το έργο της για την υγεία, την παιδεία και την πολιτιστική κληρονομιά… το όραμα και τα μελλοντικά σχέδια της.

Για το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη μίλησε με θερμά λόγια η γενική διευθύντρια του Οργανισμού, κυρία Μπόκοβα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι μαζί μας. Υποστήριξε πολλές πρωτοβουλίες της Unesco. Ξεκινώντας από την έναρξη της 70ης επετείου από την ίδρυση του Οργανισμού και την ημέρα Νέλσον Μαντέλα που ήταν εξαιρετικές εκδηλώσεις. Μίλησε είς το όνομα όλων των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο συγχαίροντας την διοργάνωση. Μετά ήταν οι οικογενειακοί εορτασμοί με τον γγ του ΟΗΕ κύριο Μπαν Κιν Μουν και τους επικεφαλής των άλλων οργανισμών. Επίσης όλοι οι πρέσβεις ενδιαφέρονται για την δράση της. Για την υγεία των παιδιών, για το νοσοκομείο που εγκαινίασε μας ενημέρωσε και επίσης για την έρευνα πάνω στον παιδικό καρκίνο με άλλους επιστημονικούς οργανισμούς που για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικοί» είπε η κ. Ιρίνα Μπόκοβα.

Οι Πρέβεις καλής θελήσεως της Ουνέσκο έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς από εξτρ��μιστές κυρίως στον Αραβικό κόσμο και στήριξαν την παγκόσμια εκστρατεία Unite4Heritage (ένωση για την πολιτιστική κληρονομιά).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top