Στη δημοσιότητα βίντε�� με αστυνομικούς να πυροβολούν επίδοξο τζιχαντιστή

Ο νεαρός αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές των ανδρών της αστυνομίας

Στη δημοσιότητα βίντεο με αστυνομικούς να πυροβολούν επίδοξο τζιχαντιστή

​Στη δημοσιότητα έδωσαν οι αμερικανικές αρχές σήμερα ένα βίντεο που δείχνει τον θάνατο ενός φερόμενου ως ακραίου ισλαμιστή, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα στην Βοστώνη της Μασαχουσέτης.

Ο Ουσάμα Ραχίμ, 26, φέρεται ότι σχεδίαζε να αποκεφαλίσει αστυνομικούς στο όνομα του Ισλάμ.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας στις 2 Ιουνίου, φαίνεται ο Ραχίμ, να βαδίζει προς μια στάση λεωφορείου, ενώ 6 αστυνομικοί τον πλησιάζουν και τον περικυκλώνουν. Στη συνέχεια φαίνονται να απομακρύνονται από αυτόν, ενώ εκείνος πέφτει στο έδαφος.

2959D8BC00000578-3115493-image-a-120_1433788197052.jpg

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός πυροβολήθηκε αφού αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές των αστυνομικών που τον κάλεσαν κατ' επανάληψη να πετάξει το στιλέτο που κρατούσε. Οι ομιλίες δεν ακούγονται στο βίντεο και το μαχαίρι δεν διακρίνεται καθαρά.

«Αυτός ο τύπος είχε κακή πρόθεση. Αποτρέψαμε μια σοβαρή τραγωδία εκείνη την ημέρα», σχολίασε ο αστυνομικός διευθυντής της Βοστόνης Ουίλιαμ Έβανς. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα ο Ουσάμα Ραχίμ είχε αγοράσει μέσω του Ίντερνετ τρία μαχαίρια στρατιωτικού τύπου και ένα ακονιστήρι με στόχο να επιτεθεί στους «άνδρες με τα μπλε».

Όπως εξήγησε ο εισαγγελέας της κομητείας του Σάφολκ, Ντάνιελ Κόνλει, η δημοσιοποίηση του βίντεο γίνεται προκειμένου «να μπει ένα τέλος στις φήμες και στις λανθασμένες πληροφορίες», και αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο της δικογραφίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top