Όχι» στο Grexit λένε οι Γερμανοί

Οι Ευρωπαίοι, πλ��ν των Γερμανών, βλέπουν πιο θετικά την ΕΕ

Όχι» στο Grexit λένε οι Γερμανοί

​Σε αντιπροσωπευτική έρευνα για λογαριασμό του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού N24 προκύπτει ότι το 41% των Γερμανών πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλες τις συμφωνημένες απαιτήσεις.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 67% των Γερμανών, είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη ενώ μόνο το 27% των ερωτηθέντων επιθυμεί το Grexit.

Την ίδια ώρα, οι Νοτιοευρωπαίοι βλέπουν σήμερα πιο θετικά την ΕΕ καθώς η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας εμφανίζει σημάδια ύφεσης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση, εκτός από τους Γερμανούς, των οποίων η άποψη έχει γίνει πιο αρνητική. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις έξι μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ όπου συγκεντρώνεται το 70% του πληθυσμού των 28 χωρών-μελών, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Pew Research Center που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το 64% των Ιταλών και το 63% των Ισπανών έχουν πολύ θετική ή σχετικά θετική άποψη για την ΕΕ, σε σχέση με το 46% και 50% που ήταν τα ποσοστά αυτά αντίστοιχα πριν από ένα χρόνο.

Στη Γαλλία, τη Βρετανία και την Πολωνία οι απόψεις των πολιτών εμφανίζονται σταθερές με το 55%, 51% και 72% αντίστοιχα να βλέπουν θετικά την ΕΕ, αλλά στη μεγαλύτερη οικονομία, τη Γερμανία, οι θετικές απόψεις έχουν μειωθεί στο 58% από 66%.

Τον περασμένο χρόνο, το 53% των πολιτών της ΕΕ είχε θετική εικόνα για το ευρωπαϊκό μπλοκ, το 2013 το 52%, ενώ φέτος το ποσοστό, κατά μέσον όρο, ανέρχεται σε 61%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top