Κι όμως… στο Λονδίνο οι άστεγοι απειλούνται με πρόστιμο έως και 1.000 λίρες!

ΔΕΙΤΕ γιατί

​Απίσ��ευτο κι όμως αληθινό: οι άστεγοι στο Λονδίνο απειλούνται με τιμωρία από 100 μέχρι και 1.000 λίρες!

Με βάση τον νέο κανονισμό περί προστασίας των δημόσιων χώρων (PSPO) που τέθηκε σε ισχύ στα τέλη Μαΐου, οι αστυνομικοί και οι δημοτικοί υπάλληλοι του Χάκνεϊ μπορούν να απαιτούν από οποιονδήποτε να σταματήσει «να ζητιανεύει, να πίνει αλκοόλ, να παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά, να κοιμάται στον δρόμο, να ουρεί ή να αφοδεύει σε δημόσιο χώρο ή να βγάζει βόλτα τον σκύλο του χωρίς λουρί, προκαλώντας προβλήματα».

Το Χάκνεϊ είναι ένας λαϊκός δήμος στα βόρεια του Λονδίνου, όπου το 2011 σημειώθηκαν σοβαρές ταραχές μετά τον θάνατο ενός νεαρού μαύρου που σκοτώθηκε από αστυνομικούς.

Ο PSPO επιτρέπει στους αστυνομικούς και τους δημοτικούς υπαλλήλους να επιβάλλουν πρόστιμα ύψους 100 λιρών στους παραβάτες. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τις 1.000 λίρες εάν κάποιος δεν το πληρώσει.
Μια αίτηση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ζητώντας να καταργηθεί ο κανονισμός αυτός και να καταγγελθούν «οι διώξεις σε βάρος των αστέγων του Χάκνεϊ» είχε συγκεντρώσει μέχρι το μεσημέρι σήμερα 2.700 υπογραφές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top